facebook

Світ продовжує об’єднання проти раSSєйської агресії в Україні

Санкції стосовно Росії можуть і повинні бути скасовані лише тоді, коли Кремль повністю виконає свої зобов’язання відповідно до Мінських угод”, – заявив Барак Обама, додавши, що “ми вітаємо формування нового уряду в Україні, який ми закликаємо продовжувати політичні, економічні та енергетичні реформи, що принесе поступ українському народу”. Про це повідомляє портал “Голос Америки”.



Провідними темами переговорів президента США з німецьким канцлером у Ганновері стала ситуація в Україні та в Сирії. Обама подякував керівникам Німеччини та Франції за зусилля в мінському процесі та застеріг Росію про відповідальність. Меркель висловила стурбованість тим, що на сході України не дотримуються перемир’я.

«Ми обговорили питання, яке нас непокоїть, в якому також беруть участь Сполучені Штати в рамках Нормандського формату, а саме – вирішення кризи в Україні. Ми підтримуємо Мінські угоди і наголошуємо на потребі якнайшвидшого їх втілення. Ми об’єднаємо зусилля у процесі переговорів з українською стороною, але також, найголовніше – з Росією. На жаль, перемир’я досі дуже нетривке і нам треба просуватися з політичним процесом. Ми це обговорили дуже детально», – заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Ми продовжуємо збільшувати, на ротаційній основі, присутність НАТО у Східній Європі, в тому числі у Балтійських країнах. Як я сказав ще на початку свого президентства, ми маємо обов’язок захистити кожного члена НАТО, і ми це зробимо. Також, ми вітаємо формування нового уряду в Україні, який ми закликаємо продовжувати політичні, економічні та енергетичні реформи, що принесе поступ українському народу. Канцлер Меркель разом з президентом Олландом невтомно шукають мирне розв’язання конфлікту на сході Україні. Ми вважаємо, що усі сторони повинні виконувати взяті на себе зобов’язання, а санкції стосовно Росії можуть і повинні бути скасовані лише тоді, коли Кремль повністю виконає свої зобов’язання відповідно до Мінських угод», сказав президент США.

Обама, Меркель і їх колеги з Великобританії, Франції та Італії проводять переговори напередодні саміту НАТО, який пройде в липні в Варшаві.

«Президент буде обговорювати порядок денний в рамках підготовки до цього саміту і важливість того, щоб НАТО відповідало на виклики, стоять перед альянсом, – як на східному, так і на південному фланзі», – заявив старший директор Білого дому у справах Європи Чарльз Капчан.

У понеділок, на завершення свого візиту, Обама виступить з промовою, в якій викладе своє бачення майбутнього відносин між США і Європою.

Джерело – http://ukrainian.voanews.com/content/article/3300581.html

Читайте також:  Жити в Італії: влада країни сплачує бажаючим переїхати 25 тисяч євро

Шукайте деталі в групі Facebook