facebook

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ УКРОП РОЗПОЧИНАЄ МОНІТОРИНГ ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ. ПОДАЧА ПЕРША: ЯКІ ЗАРПЛАТИ ОТРИМУЮТЬ МЕРИ ТА ГОЛОВИ РАЙОННИХ РАД (ТАБЛИЦЯ)

З ініціативи керівника Івано-Франківської обласної організації «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» Миколи Палійчука на одній з перших сесій нового скликання Івано-Франківська облрада прийняла рішення про оприлюднення розпорядниками коштів інформації про всі закупівлі за бюджетні кошти на інтернет-сторінках.

yak-provesti-monitoring-cin2

За словами Миколи Палійчука, метою такого рішення було забезпечення доступу громадськості до контролю за використанням бюджету.

Окрім того, за допомогою запитів на інформацію, поданих в рамках Закону України «Про доступ до публічної інформації», обласною організацією УКРОПу було отримано та опрацьовано інформацію про кількість штатних працівників районних і міських рад області і кошти, витрачені з місцевих бюджетів на заробітну плату працівників рад, в тому числі голів місцевих рад, їх заступників і керуючих справами за перших три місяці 2016 року.

Прес-служба УКРОПу розповсюдила для ознайомлення мешканців області інформацію про фонди оплати праці керівників районних міських рад (таблиці нижче).

За інформацією прес-служби УКРОПу найвищу зарплату серед голів райрад області ортимує голово Долинської районної ради, найнижчу – голова Рогатинської райради, серед мерів міст поза конкуренцією міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та його заступники.

“Зауважимо, що інформація щодо фонду оплати праці апарату Калуської міської ради відсутня у зв’язку з небажанням посадових осіб вказаної ради надати її на інформаційний запит в порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації». В обласній організації УКРОПу сподіваються, що повторні запити, направлені до Калуської міської ради, не залишаться без відповіді, оскільки згідно ст.24 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також ст.212-3 КУпАП передбачена відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації”, – повідомляє УКРОП.

В обласній організації УКРОПу переконані, що спільно з громадою зможуть посилити контроль і вплинути на ефективність використання ресурсів місцевою владою.

Читайте також:  Надовго станете пішоходом: деяким водіям загрожує штраф у 40 тисяч та позбавлення прав на 5 років

Нагадаємо, що за результатами місцевих виборів 2015 року УКРОП сформував фракції у всіх районних і в більшості міських рад Івано-Франківської області. Однією з ключових програмних засад Прикарпатського УКРОПу є ефективне використання місцевою владою ресурсів (земля, надра, майно, бюджетні кошти).

13045466_993066140786921_1795680135_n




13059568_993066137453588_1249153352_n

джерело firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook