facebook

Директор “Ліфт-Франківськ” заявив про зловживання конкурсної комісії при визначенні підрядників МІУКу

Івано-Франківська міська рада завтра розгляне питання ліквідації комунального підприємства “Ліфт-Франківськ”. Причиною ліквідації є те, що підприємство цього року не отримало підрядів на обслуговування ліфтів в Івано-Франківську, а отже, з 1 квітня залишилося без роботи.

1


Як писав КУРС, “Муніципальна управляюча інвестиційна компанія” (МІУК) недавно провела конкурс з надання житлово-комунальних послуг в Івано-Франківську на 2016-2017 роки.

На обслуговування ліфтів подавали заявки сім учасників. Конкурсна комісія відібрала чотири фірми, з яких попередні підрядники ПП “Прикарпліфт” та ПрАТ “ОТІС” та дві нові фірми ТОВ “Західліфтех” та ПП “Ліфткомплект”.

Комунальне підприємсто “Ліфт-Франківськ”, яке досі обслуговувало ліфти у трьох округах Івано-Франківська, комісія забракувала. Тому міськрада має намір його ліквідувати.

Сьогодні на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства директор підприємства Ярослав Квас заявив, що конкурсна комісія при визначенні переможців не дотрималася положення про проведення конкурсу.

“Фірма має бути зареєстрована в Івано-Франківській області і має мати стаж роботи не менше півроку, – каже Квас. – Конкурс виграла фірма “ОТІС”, зареєстрована в Києві, друга фірма – ТОВ “Західліфтех” – створена 15 січня 2016 року, а ліцензію отримала за п’ять днів до конкурсу, тобто 18 березня”, – зазначив Квас.

Ярослав Квас розповів, що з приводу цих порушень написав листи міському голові Руслану Марцінківу та директору департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою виконкому Михайлу Смушаку. Мотивованої відповіді не отримав – лише копію протоколу конкурсної комісії щодо визначення переможців.

З підприємства вже звільнилися електромеханіки, решта вісім працівників залишаються на разі без роботи. Більше того, їм підприємство не виплатило зарплату за останні два місяці.

“На сьогоднішній день “Ліфт-Франківськ” має дозвіл на експлуатацію 480 ліфтів, за що два роки тому ми заплатили 40 тисяч. І на сьогоднішній день підприємства, які займаються технічним обслуговуванням і експлуатацією, не мають цього дозволу”, – розповів Квас.

Депутатська комісія не ухвалила жодного рішення щодо ліквідації “Ліфт-Франківськ”, залишивши це на розгляд міської ради, та рекомендувала директору підприємства самому прийти на сесію і розповісти про зловживання під час проведення конкурсу у МІУК

Читайте також:  Без поцілунків і сексу! Медики назвали термін утримання після коронавірусу

 

Джерело: http://kurs.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook