facebook

ФРАНКІВСЬКІ СТУДЕНТИ ПЕРЕМОГЛИ НА ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ТЕРАПІЇ

Днями на базі кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства ІФНМУ пройшов II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з терапії (внутрішні хвороби). Студенти ІФНМУ посіли призові місця.

IMG_9599


Загалом участь в олімпіаді взяли 38 студентів з усієї України. Оцінювали їх члени журі – 11 авторитетних науковців з різних українських медичних вишів, зокрема і з ІФНМУ, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу університету.

 

Олімпіада проходила у три етапи (перші два в обласній клінічній лікарні, а третій – на навчально-виробничо-рекреаційній базі ІФНМУ «Арніка»), по завершенні яких визначили переможців. Два призові місця здобули студенти ІФНМУ: Олексій Скакун посів перше місце, а Микита Белінський – друге. До числа найкращих також увійшли Тарас Бідованець (Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського), Марія Чижик (Українська медична стоматологічна академія), Владислав Малишев (Донецький національний медичний університет), Дарія Новосад (Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця).

 

Студент п’ятого курсу медичного факультету ІФНМУ Олексій Скакун зізнається, що перемога для нього стала дещо несподіваною. Думав, що до третього етапу не вдасться дійти. Найбільше юнак побоювався другого етапу, який передбачав роботу в умовах, що наближені до професійної діяльності – біля ліжка терапевтичного хворого. Цей тур олімпіади відбувався на базі різних відділень обласної клінічної лікарні. Олексій Скакун вважає, що йому пощастило. «Під час практичного завдання не дуже хотів потрапити в ревматологічне відділення, бо вважаю цю галузь медицини доволі складною, – розповідає хлопець. – На щастя, мені випала гематологія, в якій я найкраще  орієнтуюся».

 

Олексій Скакун каже, що у майбутньому бачить себе кардіологом. Мало того, нещодавно на сайті ІФНМУ ми вже повідомляли, що юнак пройшов національний конкурсний відбір і протягом тижня стажувався в Інституті Серця. Взагалі талановитий студент називає медицину своїм хобі. Хоча має ще й інше захоплення, яким займається з самого дитинства. Олексій Скакун з п’ятилітнього віку грає в шахи.

Читайте також:  На Прикарпатті випускники з інтернатів отримали «Валізи в майбутнє»

 

Інший призер – студент п’ятого курсу медичного факультету ІФНМУ Микита Белінський, який посів друге місце в олімпіаді, теж каже, що свою кар’єру лікаря планує реалізувати в кардіології. Хлопець розповів, що під час олімпіади серед учасників зустрів чимало своїх давніх друзів з Донецького медичного університету, звідки юнак минулого року перевівся до ІФНМУ.

 

Голова журі завідувач кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства, проректор з наукової роботи ІФНМУ Ігор Вакалюк оцінює рівень підготовки всіх учасників олімпіади доволі високим. «Студенти показали вміння вирішувати тестові завдання, більшість із яких успішно складені на 90% і вище, – розповідає Ігор Вакалюк. – Під час практичного завдання учасники чудово продемонстрували вміння обстежувати і опитувати пацієнта».

 

З іншого боку, голова журі зауважує, що більшості студентам найважче було виставити правильний діагноз. А на третьому етапі, під час вирішення ситуаційних задач, основна складність полягала в незнанні студентами найновіших протоколів ведення хворих, адже підручники, як правило, трохи відстають від нововведень, що впроваджують у практичну медицину.

 

А декан медичного факультету Роман Яцишин наголошує, що така олімпіада є надзвичайно важливим етапом у житті студентів-учасників, адже це колосальна перевірка власних знань і здібностей.

 

Джерело: http://firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook