facebook

Міст біля Івано-Франківська майже розікрали місцеві мешканіці, обіцяють добудувати до кінця 2016 року

На даний час на автодорогах загального користування Прикарпаття є 18 мостів, які зазнали руйнувань під час повені 2008 року.

DSC_0309

На всіх об’єктах розпочате будівництво, проте жодне з них не завершено через відсутнє фінансування.

Начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак



повідомив, що для закінчення будівництва моста у Драгомирчанах необхідно ще 56 мільйонів гривень.

Якби були кошти, то завершили б роботи у цьому році, – каже Василь Буджак. – Наразі роботи виконані  на 75%. Коли приїжджав попередній прем’єр, то ми навмисне їхали через цей міст і акцентували увагу, що “кров з носа” ми маємо цього року зробити цей міст”.

Будівництв­о моста на дорозі державного­ значення Стрий-Чернівці-Мамалига було призупинен­о у 2012 році. Причина банальна – відсутніст­ь фінансуван­ня. Через чемпіонат Європи з футболу у 2012 році Служба автомобіль­них доріг в Івано-Франківськ­ій області не отримали жодної копійки. У 2016 році «віз» і нині там.

Міст через річку Бистриця Солотвинська біля села Драгомирчани довжиною 136 м був побудований в 1968 році і знаходиться на автомобільній дорозі державного національного значення Стрий – Чернівці – Мамалига. Він був зруйнований повінню 23-27 липня 2008 року. Об’їзний міст із металоконструкцій побудовано 22 серпня 2008 року.

Наразі обсяги виконаних будівельних робіт складають 64,6 млн. грн.. Зокрема влаштовано об’їзну дорогу, збудовані берегові та проміжні опори та майже наполовину прогонова будова.

джерело firtka.if.ua

Читайте також:  З Франківщини на строкову службу планують призвати 500 юнаків

Шукайте деталі в групі Facebook