facebook

“Є ЛЮДИ, ГОТОВІ ЗНЕСТИ ГОЛОВУ” – учасники АТО попередили мера Франківська, що переходять від слів до дій.

Франківські атовці збирають Асоціацію ветеранських організацій міста та області, щоби офіційно визначитися з наступними діями впливу на міську владу Івано-Франківська. Зокрема, на голову міста Руслана Марцінківа.

143714


 

У соцмережі одночасно поширили свої звернення до спільноти та попередження міському голові Франківська Руслану Марцінківу два очільники місцевих організацій учасників АТО. Голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв та голова ГО “Обласна спілка учасників АТО” Андрій Долик повідомили, що переходять від слів до дій, пише Курс.

“Мова дипломатії, сліпої віри закінчилася“, – написав у ФБ Василь Андріїв.

У своєму пості від імені трьох організацій автовців він пообіцяв змінити «мову» спілкування з мером.

“Розуміння, доброта зникає тоді, коли проявляється підлість, наглість, обман.. Від імені СПІЛКА ДОБРОВОЛЬЦІВ АТО ПРИКАРПАТТЯ, ГО “Обласна спілка учасників АТО”, ГС “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО” заявляємо керівнику нашого міста:

В разі продовження ігнорування нагальних проблемних питань учасників АТО, сімей загиблих, поранених та інвалідів АТО ми будемо змушені діяти/говорити з вами принципово іншою мовою, мовою, на яку ви заслуговуєте..!” – зазначив Андріїв.

Це офіційне попередження для міської влади, підтвердив КУРСу голова “Спілки добровольців АТО Прикарпаття” Василь Андріїв.

Він повідомив, що вже завтра, 28 квітня, в Івано-Франківську пройдуть збори Асоціації ветеранських організацій, на яких визначаться з тим, в який спосіб впливатимуть на голову міста, і приймуть з цього приводу офіційні документи – заяву та стратегію дій. Йдеться про радикальні дії, уточнив Василь Андріїв. Не виключають акцію протесту, на яку зберуть усіх атовців міста та області.

Причина звернення і наступних зборів Асоціації, за словами Андріїва, “тільки слова, обіцянки і повний ігнор проблем учасників АТО”. Конкретні претензії він виклав у своєму пості:

Читайте також:  США вимагають дозволити представникам ОБСЄ оглядати російські "гумконвої"

“Результат” роботи міської влади стосовно проблем учасників АТО за два роки війни..!

1. Земельні питання. Станом на 20.04.16 р. – 779 заявників учасників АТО тільки м. Івано-Франківськ – виконання станом на сьогодні нуль! Натомість близькі до влади забудовники отримують землю гектарами.

2. Забезпечення житлом поранених, інвалідів, учасників АТО – 262 особи на квартирному обліку з 2014 р. – виконання, забезпечення з міського бюджету нуль! (Одне співфінансування для сім”ї загиблих – це державний бюджет).

3. Лікування – за два роки не створено/не відбудовано жодного закладу, хоча проекти, плани впроваджували самі Спілки АТО та волонтери ще на початку 2015 р. – реакції нуль!

4. Реабілітація – взагалі 100% на плечах волонтерських груп.

5. Пільги ЖКГ – немає обіцяного “єдиного вікна”, десятки довідок необхідно занести в кожну установу особисто, написати заяву. Це тижні геморою.. включно з чергами.

6. Матеріальна допомога учасникам АТО – так, міська влада виділяє одноразово (на життя) – 500 чи 1000 грн. Зате на тендерах, фінансових махінаціях через підконтрольні підрозділи, комунальні ручні підприємства крадуть десятки мільйонів щорічно..!

7. Забезпечення працевлаштування бійцям АТО – 409 осіб на біржі праці м. Франківськ. Працевлаштовано за два роки 77 осіб – 18%.

8. Допомога малозабезпеченим сім’ям, турбота про поранених, залучення учасників АТО до життя міста, проекти, плани, заходи – нуль! Ініціатива тільки від активістів, волонтерів та спілок АТО.

9. Транспортування загиблих до рідного дому 2014-15-16 роки – волонтери..!”

Останньою краплею для автовців, додав голова “Обласної спілки учасників АТО” Андрій Долик, стала поведінка мера Руслана Марцінківа на зустрічі з бійцями.

 

В групі автовців у соцмережі він розповів, що минулого понеділка, 25 квітня, міський голова Франківська проігнорував зустріч з учасниками АТО, на якій серед іншого мали обговорити проблему з виділенням землі. Відтак ветеранів обурило, що вже наступного дня сесія міськради “знайшла” 1,5 га під забудову для “свободівської” фірми. Нагадаємо, що саме цю політичну силу представляє чинний мер.

Нагадаємо, що вчора міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ “Івано-Франківська дорожня служба” на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1.5395 га по вул. Макогона, 23-А.

“Нас в черговий раз кинули! За два роки війни в Івано-Франківську для учасників АТО не зроблено майже НІЧОГО! Землі НЕМА, квартир НЕМА! Харчування дітей в школах та безкоштовний проїзд в транспорті – вибивали з боєм!  

Проте на сесії 26.04 2016 р. ВО “Свобода (сволота)” рішає собі 1,5 га землі під забудову. КРУТО!? Учасникам АТО землі НЕМА, а свому брату – ОПА-НА-ЄЄЄ!

25.04 ми (голови громадських організацій учасників та ветеранів АТО) прочекали на призначену зустріч Марцінківим 1 год. 20 хв. І що би ви думали? – мер не прийшов (вони певно були зайняті більш важливішим питанням, як спиз….ити землю на Макогона, 23-А)”, – висловив обурення в соцмережі Долик.

“По лезу ходите!” – таким попередженням завершив він свій пост.

“Хлопці чекають. І зляться. Критична ситуація назрівала не один день. Порозуміння з обласною владою є, а від міської – ігнорування. Є люди, які готові хоч уже відірвати йому, Руслану Марцінківу, “башню”, тобто голову. Те, що досі у Франківську обходилося без скандалів і ніхто нікого ще не бив, це завдячуючи тому, що керіваники спілок атовців – Роман Перцей, Тарас Кузь, Ігор Синяк, Василь Андріїв, також і я – ми цю ситуацію стримуємо. Але чаша терпіння не просто переповнилася, вона вже впала і розбилася. Будемо діяти. Як саме – визначимося на Асоціації“, – сказав Долик.

Читайте також:  На Прикарпатті у вогні загинув 30-річний чоловік

передає  kurs.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook