facebook

“Turkish Airlines” скасували рейси до Івано-Франківська

Авіакомпанія “Turkish Airlines” скасувала рейси Стамбул-Івано-Франківськ як мінімум на найближчі кілька днів через обмеження українського аеропорту.



503

У довідковій повітряних воріт пояснили, що це пов’язано з ремонтом смуги, яка може тривати два місяці, повідомляє avianews.com.

Як стало відомо виданню, аеропорт за допомогою письма повідомив авіакомпанії про те, що комісія під час вивчення поверхонь аеродрому виявила тріщини і лущення бетонних покриттів.

На підставі акта комісії аеродром може обслуговувати не більше 10 операцій на добу, при цьому загальна вага кожного повітряного судна не повинен перевищувати 50 тонн до завершення ремонту.

Такі обмеження унеможливлюють комерційне використання авіалайнерів типу Airbus A319, які літали на рейсах Turkish Airlines між Івано-Франківськом і Стамбулом, пояснило виданню інформоване джерело.

Нагадаємо, авіакомпанія відкрила щоденні рейси в Івано-Франківськ 30 березня. Раніше Turkish Airlines була змушена припинити польоти між Стамбулом і Дніпропетровськом через відмову українського аеропорту обслуговувати рейси. Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав ситуацію, що склалася комерційним конфліктом двох компаній і заявив, що підстави для втручання в нього Мінінфраструктури або Державіаслужби відсутні.

Аеропорт Івано-Франківська знаходиться в концесії у ТОВ “Скорзонера”. І “Галтера”, і “Скорзонеру” ЗМІ пов’язують з бізнесменом Ігорем Коломойським, який також є співвласником авіакомпанії МАУ.

 

Джерело: blitz.if.ua

Читайте також:  На Закарпаті згорів дитячий садок у ромському поселені, місцеві стверджують, що це підпал

Шукайте деталі в групі Facebook