facebook

В Івано-Франківську територію навпроти покинутої Друкарні хочуть перетворити на арт-об’єкт

Громадський простір Urban Space 100, під час квітневих зборів обрав некомерційні проекти Івано-Франківська, яким буде надана фінансова допомога. 

1029251_800x600_2_IvFr

Про це йдеться на сайті платворми “Тепле місто”, передає Станіславське ТБ.

На останніх зборах засновників Urban Space 100, які відбулися 20 квітня, фінансування отримали наступні проекти:



  1. «Ігровий майданчик – крок до здійснення дитячих мрій» (перший модуль) – створення на території обласної дитячої лікарні (вул. Коновальця) першого у місті ігрового майданчика та ігрової зони, що адаптована потребам звичайних дітей та дітей з обмеженими фізичними можливостями.

  2. LED інсталяція «Пісня дерев» – створення візуально-звукової інсталяції в одному із скверів міста.
  3. Видання брошури “Франек, добрий ранек!”. Цей проект базується на аналітичних результатах першої студії школи урбаністичних досліджень CANactions в Івано-Франківську. Проект передбачає публікацію збірки замальовок у формі артбуку з коміксами з однієї сторони, і з чистими сторінками – з іншої. Основна ідея цього проекту – створення нової культури низових суспільних об’єднань, що базуватимуться на основі спільної зацікавленості у вирішенні проблеми. Кошти з реалізації примірників будуть направлені на реалізацію обраного громадою проекту громадського простору в Івано-Франківську.
  4. Встановлення стаціонарного (бетонного) тенісного стола для школярів СШ № 11 біля спортивного майданчика школи. Забезпечить цікаве проведення перерв у школі, згуртує дітей займатися спортом, буде використовуватися також на уроках фізичної культури
  5. Проект свідомого донорства «Дізнайся свою групу крові!» – здійснюється з метою пропагування свідомого безоплатного донорства крові та її компонентів серед широкого загалу міста Івано-Франківська.
  6. Часткове фінансування видання антиутопії Олдоса Гакслі «О, прекрасний новий світ» в рамках проекту «Вавилонська Бібліотека».
  7. Хакатон щодо реорганізації закинутого простору перед друкарнею у сучасний міський сквер. Проведення Хакатону з розробки проекту сучасного, привабливого, унікального, багатофункціонального скверу на вул. Січових Стрільців (біля приміщення Друкарні), який стане арт-об’єктом, привабливим для мешканців і гостей Івано-Франківська. Актуальність проблеми виходить з потреби реорганізації міських просторів, які є некомфортними для мешканців міста, непривабливими для гостей міста, розроблення плану заходів і шляхів їх перетворення, залучення громади, влади, бізнесу до планових урбаністичних процесів.

Джерело: http://stanislavske.tv

Читайте також:  В Івано-Франківську підрозділ МНС визволяв дитину з квартирного полону (фотофакт)

Шукайте деталі в групі Facebook