facebook

В Івано-Франківську засудили СБУшника, який для просування по службі придбав в інтернеті диплом про вищу освіту

В Івано-Франківську засудили працівника СБУ в Івано-Франківській області, який придбав в Інтернеті диплом Івано-Франківського інституту права, економіки та будівництва за спеціальністю “правознавство”.

kupit-diplom


 

Відомо, що ще у 2007 році молодший оперуповноважений надав до відділу кадрового забезпечення УСБУ копію диплому згідно якого він нібито закінчив у 2006 році вищий навчальний заклад.

А все це він зробив для того, щоб з “прапорщика” підвищитися до “лейтенанта” та “старшого лейтенанта”. А також і для того, щоб мати більшу зарплату.

З 22 січня 2008 року до 29 лютого 2016 року він незаконно отримав 17 738 гривень, що виплачувалися відповідно до присвоєних офіцерських звань та становлять різницю між виплатами грошового забезпечення при перебуванні у військовому званні “прапорщик”.
Невдовзі працівник СБУ признався, що дійсно придбав диплом в Інтернеті за 400 доларів.

У вчиненому підсудний щиро розкаявся, намагався відшкодувати завдані збитки, однак в УСБУ відмовилися надати рахунок, на який можна внести кошти, а тому кошти вніс на рахунок Територіального управління Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області для забезпечення відшкодування завданих збитків.
Наразі Івано-Франківський міський суд визнав СБУшника винним ч. 1 ст. 410 КК України та призначив йому три роки позбавлення волі з позбавленням військового звання “старший лейтенант”.

Однак згодом на підставі ст. 75 КК України його звільнили від ув’язнення, встановивши йому іспитовий строк тривалістю три роки.

Читайте також:  Російський шпигун намагався проникнути в "Азов", але невдало, – СБУ (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.