facebook

Військовий супутник США вибухнув на орбіті

При його вибуху утворилося 43 фрагменти космічного сміття.

1589827



Американський військовий метеорологічний супутник під назвою DMSP 5D-2/F13 вибухнув на орбіті через перегрів, викликаний збоєм в системі енергозабезпечення апарату, повідомляє Spacenews з посиланням на американське військове відомство.

Сам інцидент трапився 3 лютого 2015 року, проте представники ВПС США розповіли про подробиці тільки на початку березня. Супутник використовувався майже 20 років. При його вибуху утворилося 43 фрагменти космічного сміття.

Пентагон показав зліт космічної ракети з літака

“Вік апарату становив 20 років, ймовірно, подія пов’язана з неполадками в енергосистемі”, – зазначає представник ВПС США Енді Роук.

У США відбувся запуск ракети Falcon 9 із супутником для вивчення Сонця 12 лютого 2015, 05:00

DMSP 5D-2/F13 вивели в космос 24 березня 1995 року на геосинхронну орбіту з періодом обертання – 102 хвилини, його маса становила 830 кілограмів.

У 2006 році він був переведений в резерв метеорологічного орбітального угрупування Пентагону, його дані використовувалися для аналізу фактичного стану погоди, але не з метою прогнозування.

Falcon 9 вперше вивела в космос два комерційних супутники

“Ми очікуємо деякого зменшення обсягу метеорологічних даних, переданих користувачам в тактичній ланці в режимі реального часу, проте ця інформація не використовувалася для складання прогнозів погоди”, – зазначили представники ВВС.

Військова метеорологічна програма DMSP (Defense Meteorological Satellite Program), спочатку відома, як Програма 35, здійснюється в США з 1962 року. В цілому за цей час було проведено 59 запусків, з них 52 завершилися успішно. Наразі до складу групи супутників цієї системи входять шість активних апаратів.

Читайте також:  На околицях Сонячної системи знайшли суперземлю

Шукайте деталі в групі Facebook