facebook

Прикарпатські правоохоронці розповіли, як працюють кишенькові злодії

Правоохоронці звертаються із застереженням, щоб не стати жертвою злодіїв, будьте уважними у місцях значного скупчення людей, а особливо у громадському транспорті.
f306c54895e601163e-45328898_144282772961


Не залишайте речі без нагляду, не тримайте гаманці, гроші та документи в зовнішніх кишенях, сумках, пакетах, легкодоступних для злодіїв, інформує прес-служба нацполіції в області.

Варто пам’ятати кілька простих правил:

1. Найголовніше правило – не показувати оточуючим наявність великої суми грошей у гаманці, особливо у громадському транспорті.

2. Не кладіть гаманець або телефон в задню кишеню брюк або зовнішню кишеню куртки, та у внутрішню бокову кишеню сумки.

3. Сумки та рюкзаки в людних місцях тримайте спереду та притискайте до себе у транспорті.

4. Звичайно, дуже складно зрозуміти з першого погляду: хто перед вами, злодій чи добропорядний громадянин. Але намагайтесь не знаходитись поруч з підозрілими особами. Як правило, кишеньковими злодіями найчастіше виявляються молоді люди, які одягнені непримітно, щоб загубитися в натовпі. Кишенькові злодії часто працюють в парі. Якщо ви помітили двох підозрілих молодих людей, які стоять до вас дуже близько, краще відійти в сторону.

6. Підозру повинні викликати люди, що заходять в автобус з курткою, перекинутою через руку – кишенькові злодії зазвичай використовують її як ширму при вчиненні крадіжки.

7. У транспорті найчастіше витягають гаманці під час посадки пасажирів, коли на підштовхування ніхто не звертає увагу, тому в такі моменти будьте особливо уважні.

 

Джерело: blitz.if.ua

Читайте також:  “Операція тривала 5 годин, роздерло селезінку, печінку та шлунок”: матір із 3-річною дитиною на руках стекла кров’ю, хлопчик дивом втяувався

Шукайте деталі в групі Facebook