facebook

“Рідні” фірми розпиляли на гемодіалізі 80 мільйонів Франківської ОДА

Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації 22 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Румед» витратних матеріалів для гемодіалізу на 79,62 млн грн.
CLOzQZ_WcAApycY


Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть Наші гроші.

Поставлять 50 240 комплектів витратних матеріалів для проведення бікарбонатного гемодіалізу для апаратів Gambro та 10 410 комплектів – для апаратів Nipro, а також 140 ультрафільтрів для надтонкого очищення діалізуючого розчину для апаратів NiproSurdialX.

ТОВ «Медікалгруп-Україна» подало скаргу в АМКУ щодо дискримінації. Фірма вимагала, щоб універсальні та незамінні складові комплектів замовляли окремими лотами. Адмінколегія відмовила скаржнику, посилаючись на рекомендацію Міністерства охорони здоров’я закуповувати витратні матеріали комплектами (детальніше про це – у статті «Гроші на крові: рекомендована дискримінація»).

Однак в АМКУ погодилися, що комплекти для апаратів Gambro і Nipro потрібно розділити в окремі лоти, і постановила внести відповідні зміни в документацію, що департамент і зробив.

Крім того, скаргу ДП «Ліки України» не прийняли через запізнення.

Відтак єдиним конкурентом «Румеду» на тендері було ТОВ «Діалсервіс» із різницею в ціні 0,5-1,5%.

Обидва учасники входять до однієї групи компаній, які в Україні мають право на ексклюзивне представництво товарів світового виробника «Гамбра». Першими засновниками «Діалсервісу» були Леонід і Лілія Файнблати. Леонід Файнблат з 2002 по 2014 рік був помічником нардепа від Партії регіонів Тетяни Бахтєєвої. І ці ж Файнблати були засновниками фірми «Гамбрамед», яка і була першим засновником «Румеду».

Нагадаємо, нещодавно Вінницька обласна клінічна лікарня ім.М.І. Пирогова замовила «Румеду» витратних матеріалів для гемодіалізу на 69,49 млн грн.

«Медікалгруп-Україна» заснувала Ірина Савоста, також відома як директор «Дитячого благодійного фонду. Україна» Германа Фісталя. Останній разом із братом Володимиром Фісталєм контролює групу компаній-постачальників медичного обладнання.

 

Читайте також:  Нацбанк змінив процедуру видачі депозитів

Джерело: blitz.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook