facebook

Автор фільму про Крим став персоною нон ґрата в Молдовії

Автор фільму “Крим. Шлях на Батьківщину” Андрій Кондрашов оголошений “небажаною” персоною в Молдовії.

1597054




Про це повідомила в середу ввечері прес-секретар МВС Молдови Аліна Мерліч.

“Це рішення прийнято напередодні Бюро з міграції та притулку (БМУ), яке регламентує перебування іноземних громадян на території Молдови. Рішення прийнято за письмовим запитом, яке надійшло в Бюро. Я не уповноважена давати інші коментарі зцієїсправи. Особи, яким заборонений в’їзд в Молдовію, має право звернутися до БМУ, щоб отримати всі необхідні роз’яснення”, – сказала Мерліч.

Напередодні в Кишиневі була скасована презентація російського фільму “Крим. Шлях на Батьківщину”, в якій, за допомогою телемосту, планувалася участь Андрія Кондрашова і генерального директора ” Россия сегодня” Дмитра Кисельова. У первинному запрошенні на презентацію, яка повинна відбутися в молдовській філії агентства “Россия сегодня”, було зазначено, що Кисельов і Кондрашов візьмуть участь у заході, але не було зрозуміло, що це буде здійснено за допомогою телемосту.

У середу вранці керівник агентства “Новини-Молдова”,щоєфілією “России сегодня”, Володимир Новосадюк був запрошений до Служби інформації і безпеки, де йому дали зрозуміти, що презентація фільму “Крим. Шлях на Батьківщину” “небажана в Молдовії”. За кілька годин до наміченої презентації, її організатори повідомили про те, що “захід скасовано у зв’язку з технічними проблемами”.

У минулий вівторок президент Молдовії, виступаючи на громадському телеканалі “Молдова-1”, запропонував заборонити в’їзд до Молдови російським депутатам, які приїжджають з приватними візитами, без узгодження з офіційною молдовською владою. Він мотивував це тим, що вони “втручаються у внутрішні справи Молдови” – зокрема, займаються політичною агітацією в гагаузькій автономії, де в неділю відбудуться вибори глави автономії.

Читайте також:  Вихід Британії з ЄС відкриває для України вікно можливостей, – Сазонов

Шукайте деталі в групі Facebook