facebook

Слідство висунуло нову версію мотиву вбивства Нємцова – ЗМІ

Правоохоронці вважають, що Нємцова вбили через Charlie Hebdo.

1597097




Російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили за підтримку публікацій карикатур на пророка Мухаммеда у французькому журналі Charlie Hebdo на замовлення невідомих. Такі висновки зробив Слідчий комітет Росії, передає Росбалт.

У СК РФ вважають, що ймовірний виконавець вбивства Заур Дадаєв діяв за “замовленням” невстановлених осіб, які поділяли його релігійні погляди.

“У середині січня 2015 року в Москві Заур Дадаєв, Анзор Губашев, Біслан Шаванна і невстановлені особи, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, прийняли пропозицію від невстановлених слідством осіб, за винагороду вбити Б.Нємцова за його активну підтримку публікацій карикатур французьким журналом Charlie Hebdo. Для реалізації плану зазначені особи об’єдналися в організовану групу”, – йдеться в останніх матеріалах справи.

Згідно зі свідченнями обвинувачених, за вбивство їм запропонували п’ять мільйонів рублів.
Борис Нємцов був убитий увечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля. За підозрою в причетності до вбивства раніше були затримані, а потім заарештовані п’ятеро людей.

За даними слідства, ймовірним убивцею Нємцова є Заур Дадаєв – колишній заступник командира чеченського батальйону МВС “Північ”. Раніше представники слідства заявляли, що він уже зізнався у скоєнні злочину, однак правозахисникам Дадаєв повідомив, що не вбивав опозиціонера.

За словами Дадаєва, його змусили дати свідчення з визнанням провини в обмін на звільнення його товариша Руслана Юсупова. Під час візиту членів Громадської спостережної комісії в СІЗО він також поскаржився на жорстоке поводження після затримання.

Читайте також:  На кордоні з Польщею спалили 12 ящиків сигарет

Шукайте деталі в групі Facebook