facebook

У Франківську засудили працівника СБУ, диплом якого виявився фальшивкою

Чоловік пояснив, що придбав диплом про вищу освіту через інтернет, заплативши за нього 400 доларів. Франківця засудили до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном.

66_main

Івано-Франківський міський суд оголосив вирок у справі молодшого оперуповноваженого Управління Служби безпеки України в області, якого визнайли винним у заволодінні військовим майном шляхом шахрайства, пише  Фіртка із посиланням на Репортер.

 

Будучи прапорщиком та військовослужбовцем СБУ, він надав до матеріалів своєї справи копію фальшивого диплома про вищу освіту – аби отримати вище звання й більші грошові виплати.

 




Діючи з корисливих мотивів, бажаючи незаконного присвоєння йому офіцерського звання та отримання у подальшому грошового забезпечення в більшому розмірі, у грудні 2007 року надав для доручення до матеріалів своєї особової справи копію підробленого невстановленою слідством особою диплому спеціаліста
”, – йдеться у вироку.
Обвинувачений нібито закінчив у 2006 році Івано-Франківський інститут права, економіки та будівництва за спеціальністю “правознавство”.

 

Підроблений документ чоловік надав відділу кадрового забезпечення УСБУ в Івано-Франківській області, що на вулиці Сахарова, 15 в Івано-Франківську. Після цього він отримав військові звання “лейтенант” та “старший лейтенант”.

 

У період з 22.01.2008 до 29.02.2016 підсудний отримав грошові кошти держави на загальну суму 17738,17 грн, відповідно до присвоєних офіцерських звань. Суд вважає, що обвинуваений отримав ці гроші шляхом шахрайства, адже його військові звання були присвоєні незаконно.

 

Злочин кваліфікували за частиною першою статті 410 Кримінального кодексу України (заволодіння військовослужбовцем військовим майном шляхом шахрайства).

 

Суд призначив працівнику СБУ три роки позбавлення волі з позбавленням військового звання “старший лейтенант”. Проте на підставі статті 75 ККУ його звільнили від відбування покарання та встановили три роки іспитового терміну.

 

Читайте також:  Немає жодних симптомів, хіба, що втома: польський лікар зробив сенсаційну заяву про коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.