facebook

На Івано-Франківщині нафтовидобувне підприємство незаконно вирубало ліс та змінило русло річки

Співробітники СБУ спільно з екологами, Нацполіцією та прокуратурою викрили у Рожнятівському районі Івано-Франківщини факти нанесення збитків екології на понад 1 млнгривень посадовцями нафтовидобувного підприємства. Про це йдеться уповідомленні Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

1391306

Як повідомили у відомстві, менеджмент нафтовиків незаконно отримав у користування три земельні ділянки сільськогосподарських земель загальною площею 1 гектар. Бізнесменам також «відійшла» ділянка лісу держпідприємства «Осмолодське лісове господарство».

1391306_1423824

 

 




Фото Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області

Співробітники спецслужби встановили, що під час проведення геологорозвідувальних та бурових робіт нафтовики без будь-яких дозвільних документів провели вирубку дерев, зняли родючий шар ґрунту та змінили русло гірської річки. На одній з ділянок підприємці вже стигли розпочати монтаж бурової вишки. За висновками екологів, лісовому, земельному та водному фонду району нанесено збитки на більше ніж один мільйон гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, нещодавно міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак звільнив головного екоінспектора Івано-Франківщини через незаконні вирубки лісу.

Читайте також:  На Прикарпатті подружжя звинувачує лікарів у смерті своєї новонародженої дочки (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.