facebook

Сьогодні Європейська рада розгляне скасування віз для українців

Візова робоча група Європейської ради в середу, 11 травня, розгляне пропозицію Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму з подальшим обговоренням на рівні міністрів 20 травня.

630_360_1454549067-6115-cehia-vizy-foto-korrespondentnet


Про це повідомляє телеканал новин «112 Україна».

“Відбудеться засідання візової робочої групи. Це – підготовче засідання на рівні експертів. Очікується, що після цього питання буде розглянуто на рівні Комітету постійних представників (COREPER) на наступному тижні”, – йдеться в повідомленні.

На рівні міністрів питання безвізового режиму для України буде розглянуто 20 травня.

Нагадаємо: 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Після того, як пропозиція буде прийнята Європейським парламентом та Радою, громадяни України з біометричними паспортами зможуть їздити без віз на термін до 90 днів в Шенгенську зону.

Безвізовий режим буде застосовуватись до всіх держав-членів ЄС, крім Ірландії та Великої Британії, а також чотирьом асоційованим країнам (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія). При цьому скасування віз не передбачатиме автоматичного надання права на роботу в ЄС.

Читайте також:  Загинув через телефонний дзвінок: в Індії навушники вибухнули прямо у вусі чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.