facebook

Google купив стартап електронних платежів

Компанія Google повідомила про придбання стартапа Softcard, який спеціалізується на мобільних платежах. Метою такої покупки стало посилення сервісу Google Wallet.

google-28


Поряд з цим Google підписала договір з трьома найбільшими американськими операторами стільникового зв’язку про те, що T-Mobile USA, AT&T Mobility, і Verizon Wireless будуть використовувати платіжний сервіс Wallet на Android-смартфони, як вони продають.

Ці дві угоди свідчать про наміри Google посилити власний платіжний сервіс, щоб підвищити конкурентні переваги перед Apple Pay. Поки Google Wallet не користується великим попитом. За допомогою придбаних технологій Softcard Google зможе поліпшити свій сервіс. Наприклад, планується реалізувати функцію оплати по кліку для смартфонів під управлінням на двох останніх операційних системах Android 4.4 KitKat і 5.0 Lollipop.

Компанія Google запустила Google Wallet в 2011 році. Сервіс давав можливість розплачуватися з NFC-смартфонів на терміналах, що підтримують функцію безконтактної оплати. При цьому, велика кількість стільникових операторів не бажали встановлювати Wallet і не підтримували проведення платежів.

Читайте також:  В Україні почав діяти новий закон: Ударив дружину, геть із квартири

Шукайте деталі в групі Facebook