facebook

Як вберегти автомобіль від спеки — 5 порад

Влітку висока температура та ультрафіолет можуть пошкодити як кузов машини, так і салон. Фарба автомобіля вигорає, а приладова панель може тріснути, якщо машина довго стоїть на сонці.

Gazeta.ua пропонує 5 порад щодо захисту автомобіля від спеки.

 122791

Захистіть кузов від ультрафіолету.



Щоб вберегти фарбу, на кузов автомобіля потрібно нанести віск. Він запобігає вигоранню лакофарбового покриття машини на сонці. Також віск захищає автомобіль від бітумних плям, які потрапляють на кузов у літній період.

Приберіть пилюку з салону. У спеку пори шкіри розширюють, тому в них потрапляє пилюка. Це може спричинити дерматологічні захворювання. Також пилюка шкідлива для органіх дихання. Щоб зменшити кількість потрапляння пилу в автомобіль, потрібно потрібно вчасно міняти фільтр салону та чистити повітроводи.

Не залишайте в салоні запальничок та дезодорантів. Автомобільний салон може нагріватися до 50-60 градусів. Така температура може спричинити вибух запальнички або іншої ємності з газом. Внаслідок вибуху може загорытися салон машини. Найнебезпечніше місце для запальнички на приладовій панелі.

Проведіть діагностику системи охолодження.Дрібні дефекти системи охолодження можуть стати суттєвішими з підвищенням температури. Влітку двигун повільно охолоджується, навіть якщо він вимкнений. Тож потрібно паркувати в тіні, якщо температура мотору досягла «червоної зони».

Користуйтесь шторкою від сонця. Через вітрове скло сонце нагріває приладову панель, через що вона покривається тріщинами. Найшвидше нагріваються панелі чорного кольору. Світловідбивна шторка не дає доступу сонцю до салону через вітрове скло, тому панель не нагрівається, а салон нагрівається менше.

Читайте також:  8 продуктів, що рятують у спеку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.