facebook

НА КАЛУЩИНІ ПОЗЕЛЕНІЛА РІЧКА СІВКА. ФАХІВЦІ ВЖЕ ВЗЯЛИ ВОДУ НА АНАЛІЗ

Учора, 14 травня о 17.21 на пункт зв’язку ДПРЧ-6 міста Калуша поступило повідомлення від жительки села Сівка Калуська про те, що в місцевій річці Сівка вода стала зеленого кольору.

На місце події негайно виїхала комісія в складі представника відділу з надзвичайних ситуацій Калуського району, представника відділу санітарно-епідемічного відділення «Держпродспоживслужби» в Калуському районі, голови сільської ради Сівки Калуської, головного інспектора Калуського МРВ. Відтак, було підтверджено, що вода в річці забруднена і має зеленуватий колір, інформують ”Вікна”.

 

Як повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, представником відділу санітарно-епідемічного відділення «Держпродспоживслужби» в Калуському районі відібрано проби води та ґрунту для проведення аналізів.

 




Довідково:
Сі́вка (або Си́вка) — річка в Україні, на Передкарпатті, в межах Долинського, Рожнятівського (частково), Калуського та (частково) Галицького районів Івано-Франківської області. Права притока Дністра (басейн Чорного моря). Довжина 79 км, площа басейну 595 км². Долина у верхній течії V-подібна, нижче трапецієподібна, терасована. Заплава двостороння, завширшки 200—300 м. Річище звивисте, багато стариць. Похил річки 3,8 м/км.

Читайте також:  На Калущині фекалії прорвало в річку - загинула риба

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.