facebook

Поліція буде стежити за заторами за допомогою квадрокоптерів

Національна поліція в Київській області збирається попереджати і відстежувати пробки і проблемні ситуації на автомобільних дорогах за допомогою дронів, тобто безпілотних літальних апаратів. 

“Керівництво Головного управління Національної поліції в Київській області на автодорогах області починає впроваджувати новітні технічні можливості: за допомогою літальних апаратів, квадрокоптера, попереджати пробки на дорогах столичної області”, – повідомляє strana.ua посилаючись на джерела.

 

999326acf06f6f80830426b2dceda4de


a996fd674e05aa6f4950feeb4724c5f7

 

Заступник начальника командира полку особливого призначення “Миротворець” Сергій Бондаренко, який курирував перші дії в цьому напрямку, заявив, що дрони будуть допомагати правоохоронцям бачити місця скупчення автомобілів на дорогах столичної області і запобігати аваріям.

“Зібрана інформація у подальшому буде оперативно направлятись у Головне управління Нацполіціі Київщини, де на підставі цього буде розроблена розстановка додаткових екіпажів нарядів поліцейських на цих ділянках доріг. Так, наприклад, якщо причиною автозаторів стало ДТП, то група реагування патрульної служби одразу прибуде на місце події для оформлення правопорушення, щоб якомога швидше відновити рух автотранспорту “, – пояснюють правоохоронці.

“Технічні можливості такого квадрокоптера, за допомогою якого правоохоронцям вдалося розкрити не одне правопорушення на теорії Вишневого, дозволяють контролювати територію в радіусі більше 3-х кілометрів і на висоті майже 600 метрів”, – зазначив керівник громадського формування «Муніципальна поліція міста Вишневе” Сергій Гулієв ,

Читайте також:  “Діти-мауглі”: у центрі Полтави випадково виявили багатодітну родину, котра мешкала в нелюдcьких умовах (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.