facebook

Український заробітчанин розповів, як його вербували спецслужби РФ (ВІДЕО)

Громадянин України звернувся до Управління СБУ в Тернопільській області і розповів, що спецслужби РФ намагалися схилити його до державної зради.

dc659c1b17f475418062db897691d8131463413188

Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Новину передає «Преса України».

Правоохоронцям чоловік розповів, що виїхав до РФ на заробітки ще підлітком. У Москві під час чергового рейду міграційної служби його затримали за незаконний перетин кордону. Незабаром його засудили до позбавлення волі. Після відбуття покарання чоловік працював в Іжевську. Після подій Революції Гідності його затримали працівники ФСБ та пригрозили, що якщо він відмовиться працювати на них, його під будь-яким зручним приводом засудять до значного терміну ув’язнення як рецидивіста.

За вказівками кураторів з ФСБ чоловік мав збирати інформацію про дислокацію центрів підготовки українських добровольчих формувань. Він також мав збирати установчі дані командирів, чиї підрозділи беруть участь в АТО. Крім того, російські спецслужби планували використовувати хлопця для організації різного роду провокацій.

Так як чоловік звернувся до СБУ і розповів про обставини вербування, ухвалою суду його звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:  В Україні скасують дві платіжки за газ: Гончарук назвав умову

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.