facebook

Україна взяла нагороду на кінофестивалі в Каннах

Український режисер Марися Нікітюк у рамках Каннського кінофестивалю отримала нагороду імені Кшиштофа Кешльовського за кращий сценарій до фільму «Коли падають дерева». Про це на своїй сторінці у Facebook написав продюсер картини Ігор Савиченко.

Mary-sya-Nikityuk


«Переможцем церемонії 10 сесії ScripTeast Award, яку проводили під час Каннського фестивалю став сценарій Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», – написав він.

За його словами, у програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн Центральної та Східної Європи: з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України.

«За рішенням консультативної ради, до якої входили Сенді Ліберсон, Саймон Перрі, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Даріуш Яблонський та очільники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс та Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк з України», – наголосив Савиченко.

Крім почесного звання, сценарій Нікітюк також отримав 10 тисяч євро на подальше виробництво фільму.

«Це дуже радісна подія особисто для мене і для проекту фільму загалом. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь в програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію, я сподіваюсь, розпочала гарну традицію для українських авторів та режисерів», – сказала Нікітюк.

Роботою над фільмом «Коли падають дерева» займається компанія Директорія Кіно, продюсером картини виступає Ігор Савиченко, початок зйомок заплановано на серпень 2016 року. Проект отримав підтримку Державного агентства з питань кінематографії України. Український глядач зможе побачити стрічку вже в 2017 році.

Читайте також:  В Україні може з'явитися перший автобан: де саме

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.