facebook

Експерт пояснив, навіщо Україні 12-річна шкільна освіта

12-річну систему навчання в школах запровадять не раніш як 2018 року. Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич. Вона повідомила, що змінять і навчальні програми.

skola_ff845

“В Україні має бути 12-річна освіта, як в інших європейських країнах. Є загальний стандарт. Він має запрацювати й у нас. Це не означає змусити всіх навчатися. Якщо людина не планує вступати до університету, то їй достатньо отримати загальну середню освіту. Для інших стандартною буде 12-річна освіта”, – каже



Віктор Громовий
, заслужений учитель України.

Тривалість навчального року та програми необхідно підлаштувати до євростандартів.

“Не варто створювати власний велосипед у галузі української освіти. Наші випускники не можуть вступити до світових вузів, бо ми працюємо за власною системою. Їм потрібно ще рік довчатися там, а вже потім вступати. Якщо ми не приведемо тривалість навчання до світового рівня, такі проблеми виникатимуть й надалі”, – каже експерт.

За словами експерта, нам не потрібна школа, що є нині.

“Говорять, краще нехай дитина мучитися у ній 11 років, ніж 12. Мучитися вона там взагалі не повинна. Школу не мають сприймати як тюрму. У ній мають давати можливості для розвитку. Тому нам потрібна кардинально інша школа, з іншою тривалістю навчання”, – каже він.

Нагадаємо, у Києві відкрили альтернативну школу, де не ставлять оцінок.

Читайте також:  Окупанти мають намір продавати захоплене зерно в Північну Америку, - Reuters

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.