facebook

Геращенко: Ми сподіваємося на позитивні новини про Савченко до кінця травня

На окупованому Донбасі нині утримують 112 українців.

61308


Уповноважена президента із врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу ув’язнених в Росії Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. Про вона заявила це в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє”Радіо Свобода”.

“Наша гуманітарна підгрупа веде дуже велику роботу для звільнення заручників. Ми очікуємо до кінця місяця позитивні новини з приводу вирішення долі Надії Савченко, а також політв’язнів, які утримуються в Росії, – Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва”, – сказала Геращенко.

При цьому віце-спікер ВР уточнила, що на окупованому Донбасі утримують 112 українців.

“Якщо казати про звільнення заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, там сьогодні 112 українців: це військові і цивільні. І поки процес їхнього звільнення заблокований: бойовики вимагають прийняти амністію”, – зауважила Геращенко.

Як повідомляв 5.ua, Геращенко заявила, що з 20 травня відкрився шлях для повернення Савченко в Україну. Нагадаємо, 18 травня 2016 року російський мін’юст отримав від федеральної служби виконання покарань документи про передачу Надії Савченко в Україну. Росія ж заявляє, що не буде обмінювати Савченко на ГРУшників. Зауважимо, Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

Читайте також:  Українці заплатять нові податки за свої машини, роботу і квартири у 2021 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.