facebook

“Тітушка” екс-прокутора Івано-Франківська та прокурора Закарпаття Янка у м. Яремче намагався побити журналістів та активістів (ВІДЕО)

В суботу  21 травня лідер Демократичного альянсу в Закарпатській області Олександр Пересоляк,  головний редактор газети «Сила народного  контролю» Лариса Ступак та фотокореспондент Ярослав Сайкевич і  співзасновник ГО «Ужгородська громадська рада» Анастасія Бачинська відвідали помешкання дружини прокурора Закарпатської області Володимира Янка у м. Яремче.

DSC_0249-600x600

Метою даного візиту була перевірка достовірності відомостей, які обласний прокурор, Володимир  Янко,  зазначив у своїй декларації за 2015 рік.  Оскільки наразі триває журналістське розслідування «Зупини корупцію в прокуратурі»  і перелічені організації беруть участь у цьому розслідуванні.

 

Під час візиту з’ясувалося, що



 у м. Яремче Володимир Янко користується затишною Віллою  “Карпатський замок” 454 м2, яка записана на дружину прокурора Галину і нібито здається туристам.

 

DSC_0171

 

DSC_0174

 

DSC_0198

Фото Вілли із середини, які були знайдені на інформаційно-рекламних сайтах:

27

 

24

 

Однак, у прислуги Вілли  “Карпатський замок” журналісти газети «Сила народного  контролю»  дізналися, що помешкання не здається туристам вже понад три роки.  Тоді для чого дане  місце відпочинку активно рекламується на багатьох туристичних сайтах?  Чи не для того це зроблено, щоб легалізувати неофіційні доходи Закарпатського обласного прокурора?

 

DSC_0183

 

DSC_0184

 

інтернет

До чого ж були здивовані активісти, коли Закарпатський обласний прокурор Володимир Янко навіть не зазначив свою дружину Галину Янко декларації за 2015 рік, чи може Галина Янко вже не його дружина?

2014

витяг франка

 

Активістами також було виявлено на території маєтку незадекларовану іномарку, яку швиденько протягом 30 хв. після візиту гостей  невідомий чоловік на чорному «Бусі» відігнав із території маєтку прокурора.

DSC_0196

 

Після того як,  члени Демальянсу, газети «Сила народного  контролю» та ГО «Ужгородська громадська рада» встановили, що Володимир Янко збрехав у своїй  декларації, активісти вирішили влаштувати біля маєтку  акцію  незгоду з корупційними діяннями обласного прокурора та вимогою зупини незаконне збагачення  і піти з посади! 

DSC_0216

 

DSC_0249

 

DSC_0255

 

Однак, той самий чоловік на чорному «Бусі» розірвав плакат та одяг  фотокореспондента газети «Сила народного  контролю» Ярослава Сайкевича і намагався побити журналіста під час його діяльності, також ті тушка чіплявся до активістів, погрожував їм.

 

Такими діями охоронець чи то господарник обласного прокурора Володимира Янка вчинив дії, які підпадають під ознаки  злочину хуліганство (ст. 296 КК України) та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 КК України).

Окрім того, вже через декілька хвилин до помешкання на іномарці підвезли і самого обласного прокурора Володимира Янка, що остаточно підтвердило підозру у брехні прокурора в його декларації 2015 рік.

Але ж як головний правоохоронець Закарпаття може боротися з корупцією, якщо і сам вчиняє корупційні правопорушення, а саме: подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.4 ст. 172-6 КУпАП)?

Антикорупційне розслідування  наразі триває, за його результатами буде підготовлено звернення у компетентні органи для реагування.

 

Читайте також:  “Я помру, так?”: італійська медсестра розкрила моторошну правду. Життя забирає не тільки Коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.