facebook

Їжа, яка «краде» вашу молодість: продукти що викликають«старіння»

Виявляється, існують продукти, які здатні позбавити людину не лише здоров’я, але й молодості! Аби убезпечити вас від такої неприємності, провідні дієтологи світу оголосили шість найбільш сприятливих старінню людини продуктів.



eb525888185bf50c956edcda3e8cd4a7

Тож, варто переглянути свій раціон і бути більш уважним до того, що і скільки ми їмо.

Перше «почесне» місце посідає смажена їжа та вживання її у великих кількостях.

Справа в тому, що така їжа містить компоненти, які зменшують ендогенну енергію, а трансжири, які в ній містяться, є джерелом «поганого» холестерину і провокують серцево-судинні захворювання, холецистити, тромбоз тощо. Віддтак, надмірне споживання таких продуктів «подарує» нам млявість, постійну втому, біль, блідість шкіри і нудоту. А ці фактори зовсім не додають молодості та свіжості організму.
fdc971465
Друге місце віддається тваринним жирам.

Від надмірного споживання жирної їжі стовідсотково страждає шлунок, кишечник, підшлункова. На заміну таким жирам прийдуть рослинні жири, які допомагають очищенню організму від шкідливих речовин і покращують інтенсивність засвоєння жиророзчинних вітамінів, які благотворно впливають на зовнішній вигляд людини.
Julemat-ribbe3
Третє – алкоголь. 

Мабуть кожен помічав, як змінюється людина після прийому алкоголю. І це не лише відображається на поведінці, але й на зовнішності! При тривалому та регулярному вживанні спиртних напоїв організм втрачає здатність до самоочищення та просто не встигає виводити всі токсичні речовини, накопичуючи їх та провокуючи незворотні зміни. Згадайте, у людини, яка випиває щодня чи щотижня обов’язково набрякле обличчя, мішки під очима, сіра шкіра і червоні очі. Голос хриплий, реакція уповільнена, а про мозкові властивості взагалі страшно згадувати. Кожен прийом алкоголю безповоротно вбиває мозкові клітини. Звідси і часткові амнезії, забудькуватість, неуважність, загальмованість.
alcohol
Четверте місце посів білий хліб з пшеничного борошна. 

Читайте також:  "Здатні зруйнувати здоров'я": в Україну під час війни потрапив цілий ряд небезпечних продуктів, названо перелік

Його вживання надзвичайно калорійне і його дуже важко перетравити організму. Часто після вживання білого хліба можна відчути важкість, нудоту, біль у шлунку – це і є тяжка праця травної системи у боротьбі з важкою їжею. Замість білого можна обрати цільнозерновий хліб, він містить корисну клітковину та вітаміни групи В.
529
П’ятє місце посів дефіцит фруктів і овочів в щоденному раціоні.

Це один з головних умов, які позбувають нас молодості і здоров’я. При незначній чи повній відсутності рослинної їжі, організм не отримує потрібних антиоксидантів та вітамінів, які працюють на покращення зовнішнього та внутрішнього омолодження людини.
Ovoschi-i-frukti-lishayut-cheloveka

Шосте – відмова від жирних кислот Омега-3. 

Вони містяться в великій кількості у жирній рибі. Ці речовини забезпечують еластичність судин, дозволяючи уникати серцево-судинних захворювань, а також активізують розумову діяльність і покращують стан шкіри.

omega-3-v-produktakh

Тож, ви вже знаєте, яка саме їжа «краде» у вас дорогоцінну молодість і здоров’я. Варто переглянути свої харчові вподобання, аби забезпечити собі збереження молодості і енергії на довгі роки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.