facebook

На Прикарпатті “несумлінного” лісника засудили до двох років виправних робіт з відрахуванням 15% заробітньої плати

В межах досудового розслідування встановлено, що лісник Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу ОКАП «Івано-Франківськоблагроліс», будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, упродовж червня – серпня 2015 року вчинив службову недбалість, чим спричинив істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам.

imgsize


Про це пише Фіртка з посиланням на Надвірнянську місцеву прокуратуру.

Зокрема, в порушення вимог ст. 19 Лісового кодексу України та положень своєї посадової інструкції, упродовж червня – серпня 2015 року неналежно виконував свої службові обов’язки по охороні лісу, через несумлінне ставлення до них, зокрема, неналежно здійснював охорону лісу у ввіреному йому обході та не виявляв незаконні порубки лісу, що призвело до вчинення незаконних рубок на території ввіреного йому обходу в кількості 60 дерев породи дуба звичайного в кількості 12 дерев, ялини в кількості 15 дерев та берези в кількості 33 дерев, які вчинені орієнтовно в літній період 2015 року невстановленими особами.

Внаслідок службової недбалості лісовому господарству завдано збитки, на загальну суму 144 971,39 грн., що спричинило істотну шкоду державним інтересам в особі Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу ОКАП «Івано-Франківськоблагроліс».

Прокуратурою Надвірнянського району у лютому 2016 року щодо лісника Надвірнянського спецагролісгоспу скеровано до суду обвинувальний акт.

Вироком Надвірнянського районного суду від 12.05.2016 винну особу засуджено та призначено покарання у виді 2 років виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 15% заробітньої плати з позбавленням права обіймати посади, пов»язані з виконанням організаційно- розпорядчих та адміністративно- господарських функцій строком на 2 роки

Читайте також:  Як франківські студенти-медики відсвяткували випускний

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.