facebook

Нове укриття ЧАЕС

Сьогодні у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що роботи по монтажу арки – укриття над четвертим енергоблоком чорнобильської атомної електростанції будуть завершені до кінця осені 2016 року.

12

Будівництво нового саркофагу над АЕС розпочалось у квітні 2012 року з метою надійного укриття зруйнованого реактора та заміни старої конструкції укриття. Саркофаг, побудований над четвертим енергоблоком, що вибухнув, поступово руйнується. Небезпека, в разі його обвалення, в основному визначається тим, як багато радіоактивних речовин знаходиться усередині. За офіційними даними, ця цифра досягає 95% від тієї кількості, яка була на момент аварії.

На сьогодні будівництво нового укриття забезпечується за рахунок надходжень коштів від країн – донорів на спеціально створений рахунок Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Окується, що Україна отримає 105 мільйонів доларів для закінчення всіх робіт по будівництву та встановленню укриття, роботи планується завершити до кінця 2017 року.

Окрім будівельних робіт, на яких задіяно більше трьох тисяч працівників, проводиться також вивезення у спеціальні сховища відпрацьованого ядерного палива з енергоблоку.

Нагадаємо, що 26 квітня 2016 року в Україні, з нагоди тридцятих роковин, вшановувалась пам’ять про жертв трагедії на чорнобильській АЕС.

Читайте також:  В Україні може зрости середня зарплата майже на тисячу гривень

Шукайте деталі в групі Facebook