facebook

У “ЧОРНІЙ БУХГАЛТЕРІЇ” ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ФІГУРУЮТЬ НИНІШНІ НАРДЕПИ – ЛЕЩЕНКО

Втім, слідству необхідно перевірити походження цих документів Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що у “чорній бухгалтерії” Партії регіонів, яку передали до НАБУ, фігурують нинішні парламентарі. Про це він заявив в ефірі “Громадського”.

385197886

“В цих документах значаться прізвища депутатів нинішнього скликання, членів ЦВК, провідних медіаменеджерів”, – сказав нардеп, додавши, що слідство повинно визначити походження цих документів.

“Ці документи та їх похождення має бути ідентифіковано слідчим шляхом”, – наголосив Лещенко. Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак  повідомив, що “Партія регіонів” незаконно виплачувала готівкові кошти низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Йдеться про так звану “чорну бухгалтерію” регіоналів.

Загальна сума виплат становить близько 2 мільярдів доларів. За словами Трепака, значна частина цих матеріалів ­– “амбарна книга” корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок “общака” або “чорної каси” Партії регіонів. Однак він відмовився називати прізвища чиновників та політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

Пізніше, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передачу в Бюро документів “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

Читайте також:  Проти соратника Яценюка у Швейцарії порушено справу за хабар – нардеп

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.