facebook

Bloomberg: «Касперський» співпрацює з ФСБ!

Колишні і нинішні співробітники «Лабораторії Касперського» співпрацюють з російськими спецслужбами, деякі працівники компанії допомагають ФСБ в розслідуванні кримінальних злочинів, використовуючи інформацію про клієнтів, повідомляє Bloomberg.

Агентство вказує, що засновник і керівник компанії Євген Касперський сам працював у ФСБ. У 2012 році, за даними Bloomberg, з компанії пішли високопоставлені менеджери, замість них прийшли люди, у яких були тісні зв’язки з російськими військовими або розвідувальними структурами.

Деякі з них тісно співпрацювали з ФСБ і допомагали відомству розкривати кримінальні справи, використовуючи при цьому базу, в який були дані про 400 мільйонах клієнтів компанії



. Про це агентству розповіли шість колишніх і нинішніх співробітників компанії.

Євген Касперський, передає Bloomberg, щотижня ходить в баню в групі з п’яти-десяти чоловік. Серед них часто виявляються співробітники російських спецслужб. Сам він в інтерв’ю агентству розповів, що похід в лазню носить виключно соціальний характер. За його словами, це допомагає співробітникам «подружитися».

Ігор Чекунов, заступник компанії з юридичних питань, який часто, за даними Bloomberg, ходить в баню з Євгеном Касперського, і є ключовою особою по взаємодії з російським урядом. З 2013 року він нібито керує групою з десяти чоловік, які надають інформацію ФСБ і іншим російським держструктурам.

 

Джерело – http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-19/cybersecurity-kaspersky-has-close-ties-to-russian-spies

Читайте також:  У лікарні пoмeр відомий італійський співак Тото Кутуньйо

Шукайте деталі в групі Facebook