facebook

Путлер здувся, як знищена жорстокою реальністю стара повітряна кулька

Амбіційні криваві та жорстокі проекти кремлівського карлика «руSSкая вєсна» і «НовороSSія» накрилися “мідним тазом”. Але він ще небезпечний, як щур, загнаний у глухий кут…

І тут йому допомагає українська п’ята колона. Основою цієї колони є не адепти «руSSкого міра», а ті, що звикли набивати собі кишені грошима платників податків, так ніби Януковоч нікуди й не тікав.

А з чого починав Путлер два роки тому? Зі спроб відірвати від України весь схід країни. Із планів пробити «коридор» до окупованого Криму. І ці плани збиралися здійснити зовсім не для того, щоб створити «НовороSSію», а для того, щоб знищити всю українську державу. Про це розмірковує RadioSvoboda.

У московських кабінетах вивчали карти України для подальших військових дій. У російських військкоматах вербували найманців-«добровольців». У російських військових частинах готували солдатів і офіцерів до маршу на Київ.

Вся смердюча російська пропаганда була «заточена» на боротьбу з «українськими нацистами». І це було зовсім недавно.

Санкції цивілізованого світу відверто смішили і Путлера, і його самозакоханих прихильників, які відверто демонстрували перед телекамерами свої жирні «іскандери». І все це було зовсім недавно.

А тепер “шавка” (прес-секретар) російського вожака Дмитро Пєсков каже про підтримку слів Петра Порошенка щодо повернення Донбасу. Звичайно, в цьому коментарі може читатися приховане глузування. Справді, ясно, що на сьогодні Путлер не готовий йти з окупованих територій і відкликати звідти своїх військових і найманців. І що головна мета керівництва Кремля – це зберегти так звані «народні республіки» будь-яким чином, навіть і в складі України – як гальмо для розвитку Української держави, як окупаційну альтернативу європейської та євроатлантичної інтеграції.

Але, з іншого боку, сам факт того, що мова йде про повернення Донбасу, багато про що говорить.

Читайте також:  Євродепутат: Cкасувати українцям візи маємо влітку

Тепер вся дискусія зводиться до того, в яких формах повернути Україні кілька районів Донбасу. Районів, з яких пішло більшість населення, що «проголосувала ногами» проти Путлера, Захарченка, Плотницького, Суркова і їхнього кривавого «руSSкого міра». Ніякої «НовороSSії», ніяких «народних республік», ніяких планів про коридор.

Донбас поки що хочуть повернути на російських умовах, але чим менше грошей буде в казні агресора, тим більш обережними будуть кремлівські авантюристи.

І правильно Пєсков каже, що не хоче обговорювати питання Криму. Ніхто і не збирається обговорювати це питання з агресором. Просто настане день, коли навіть Путлеру буде ясно, що без повернення Криму їм не вижити.

Путлер здувся, як знищена жорстокою реальністю стара повітряна кулька.

І те, що багато хто ще приймає за політ агресора, насправді – його вільне падіння.

Тарас Микитюк

За матеріалами RadioSvoboda (http://www.radiosvoboda.org/content/article/27761879.html)


Шукайте деталі в групі Facebook