facebook

РФ розгляне можливість знижки, а Україна купить достатньо газу для ПГС

РФ розгляне можливість зниження ціни на газ шляхом скасування експортного мита, рішення про що буде прийматися щоквартально.

1598378


Міністри енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, енергетики Росії Олександр Новак та віце-президент Єврокомісії Маруш Шефшович провели тристоронні переговори в Брюсселі щодо поставок газу в Україну та підготовки до нового зимового сезону.

За результатами зустрічі сторонам вдалося погодити спільну заяву, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У документі, зокрема, зазначається, що Російська Федерація розгляне можливість зниження ціни на газ шляхом скасування експортного мита, рішення про що буде прийматися урядом Російської Федерації щоквартально.

При цьому, Україна повинна оцінити купівлюкількості газу, необхідного для заповнення газових сховищ з метою забезпечити безперебійний транзит газу до ЄС.

При цьому, Єврокомісія пообіцяла докласти всіх можливих зусиль для пошуку для України адекватноїфінансової підтримки на купівлю газу.

У заяві наголошується, що експерти трьох сторін повинні почати роботу щодоци трьох пунктіві надатипроект пропозицій до наступного міністерського засідання.

У Міненерго озвучили прогноз з видобутку та імпорту газу

“У нас була конструктивна перша зустріч після зимового пакета. Я щасливий, що сторони змогли погодити спільну заяву і кроки вперед”, – заявив щодоцього Шефшович.

Нагадаємо, за підсумками газових переговорів у Брюсселі міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Україна запропонувала продовжити дію “зимового пакета”. У Міненерго РФзаявили, що в Брюсселі були досягнуті домовленості по “літньому пакету” газових поставок для України.

Читайте також:  Жорстке рішення! Зеленський провів телефонну розмову з італійським прем’єром. Важлива неупередженість

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,