facebook

Україна та Іран розширюють партнерські відносини

29 травня поточного року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із президентом Ірану Хасаном Рухані та главою дипломатичного відомства Мохамедом Джавадом Заріфом.

22_tn

Основною темою зустрічі було розширення двосторонніх відносин між країнами та пошук всіх можливих сфер для посилення співпраці. Сторони підкреслили важливість та взаємовигідність активізації співпраці між країнами та підкреслили неможливість впливу на такі відносини будь – яких третіх сторін.

В найближчій перспективі розглядається розвиток відносин у науково-технічній галузі, сфері туризму, приватного підприємництва, важливими є питання культурного обміну. Варто також відзначити особливу зацікавленість іранської сторони в поставках до України нафти і газу. Зокрема, говорилось навіть про участь Ірану у модернізації української газотранспортної системи, а також нафтопереробних заводів для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів. В свою чергу Україна готова  широко співпрацювати у енергетичній сфері. Йдеться про модернізацію іранської енергетичної інфраструктури і тепло – та гідрогенерації. Також обговорювалася участь українських фахівців в обслуговуванні, модернізації та проектах безпеки Бушерської АЕС.

У підсумку сторони відмітили важливість та перспективність налагодження зв’язків між Іраном та Україною як між ключовими партнерами у відповідних регіонах.

Читайте також:  "Чорні скриньки": Іран повідомив про шокуючі деталі катастрофи літака МАУ

Шукайте деталі в групі Facebook