facebook

У Північній Кореї з’явився свій фейсбук

В Північній Кореї з’явилась власна соціальна мережа, котра носить назву Startcon.

146194

Власне, новостворена мережа дизайном дуже схожа над надпопулярний у всьому світі Facebook: синьо – біла кольорова гама, оформлення пошуковика та принцип формування списку друзів – все без винятку нагадує творіння Марка Цукерберга. Це пояснюється тим, що творець Startcon використовував  phpDolphin, який дозволяє розробити сайт по шаблону Facebook. Сьогодні сайт знаходиться на стадії запуску та працює в тестовому режимі.

Чи стала соцмережа ідеєю влади КНДР достеменно невідомо, проте, зазначається, що сайт розташовано на внутрішньому домені країни, хоча, як правило, північнокорейські сайти створюються на китайських доменах. Цікавим є й те, що доступ до соцмережі можуть отримувати люди з-за меж КНДР.

Поки невідомо скільки людей уже користується новим сайтом і скільки виявить бажання користуватись ним у майбутньому, але фотографія Кім Чен Ина на домашній сторінці, безумовно, покликана підігріти цікавість публіки до новоствореного засобу комунікації у мережі та допоможе  посісти Startcon гідне місце серед інших існуючих мереж у світі.

Читайте також:  Без лайків та поширення: сторінку очільника Франківська заблокував Facebook

Шукайте деталі в групі Facebook