facebook

Які штрафи очікують на українців за водіння у нетверезому стані

Тепер за нетверезе водіння доведеться платити багато. Штрафи сягатимуть 40 тисяч гривень.

49_main


На українських дорогах кожні дві години у страшних ДТП гине одна людина. Більшість аварій відбуваються через сон за кермом, або ж пияцтво. І саме через таких водіїв лише за минулий рік померло близько двох тисяч людей.

Олександр працює на сайті dtp.kiev.ua, вже рік розповідає про аварії в столиці. Працює здебільшого вночі. Розповів про аварію неподалік міста Бучі. Тоді п’яний водій на Volkswagen лоб в лоб зіткнувся з Daewoo Lanos.

І таких ДТП є дуже багато, а пік аварій припадає на вихідні. Нещодавно навіть побили український рекорд — із вмісту алкоголю у крові.

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект про нові покарання для п’яних водіїв. Якщо людина вперше сіла за кермо напідпитку — її чекає чималий штраф.

«Штраф 10 тисяч 200 гривень і позбавлений буде один рік керувати транспортним засобом»,
— зазначив народний депутат Андрій Тетерук.

Якщо ж водія впродовж 2-х років удруге спіймали п’яними за кермом, штраф складе вже 20 тисяч 400 гривень. “Плюс” — заборона керувати автівкою на 3 роки. Якщо ж порушення повториться впродовж 5 років, водій не зможе сісти за кермо протягом 10 років і викладе більше 40 тисяч гривень.

Допоки законопроект не ухвалили в цілому, суми штрафів залишаються старими.

«Штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів — 3 тисячі 400 гривень. Але санкція була альтернативною. Тобто або було накладення штрафу, або позбавленням праву керуванням», — повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

 

Читайте також:  На Богородчанщині водій маршрутного автобуса збив пішохода

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.