facebook

На Прикарпатті почали судити одного з найвідоміших місцевих корупціонерів. Його захисники просять просто… закрити справу (фото)

Вчора, 2 травня, відбулося перше засідання у справі колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту національного університету “Одеська юридична академія” Віктора Басая.

bas1

 

9 грудня 2015 року СБУ затримала Басая за шахрайство.

На засіданні були присутні потерпілі студенти, з яких вимагали хабар, прокурор, захисники колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту та сам Віктор Басай.

Представники підозрюваного у хабарництві професора наполягають на закрити кримінального провадження. Вони апелювали до того, що їхній підзахисний переніс два інфаркти міокарда, онкологічне захворювання  печінки, та лікувався від діабету в Греції.

bas2


До того ж, вони згадали всі титули та звання, якими був нагороджений Віктор Басай. Також, поряд з медичними довідками та копіями дипломів, адвокати надали для ознайомлення суду позитивні характеристики з останнього місця роботи обвинуваченого.

“Всі документи засвідчують про те, що протягом останніх п’яти років Віктор Басай сильно хворів”, – наголосив представник підозрюваного у хабарництві.

В зв’язку з вища зазначеним захисники наполягають на перегляді міри покарання стосовно їхнього підзахисного.

Наполягають, що злочин середньої тяжкості. Оскільки Віктор Басай є особа, яка вперше притягується до  кримінальної відповідальності, за злочин легкої  або середньої тяжкості, може бути звільнена від відповідальності, адже на цей час підсудний перестав бути суспільно-небезпечним.

В свою чергу, прокурор заявив, що надані  медичні довідки не можуть слугувати виправданням у вчиненні кримінального правопорушення.

Не є підставами звільнення від кримінальної відповідальності.

Суд оголосив перерву до понеділка, 6-го червня. На наступному судовому засданні стане відомо про те, чи буде задоволено клопотання адвокатів Басая, чи ні.

Читайте також:  На Івано-Франківщині можуть проживати багато родичів Тараса Шевченка – мати поета походить із Прикарпаття

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.