facebook

Збільшити чорну діру. Великий адронний коллайдер знайде інші реальності

Для підтвердження існування альтернативних реальностей, Баку буде потрібно збільшити (деталізувати) мініатюрні чорні діри.
1598280




Вчені планують знову запустити Великий адронний коллайдер, це знову змусило громадськість згадати про резонанснийприскорювач часток.

Фізики Ахмед Фараго Алі, Світ Файзал і Мохаммед М. Кхаліл опублікували статтю в журналі Physics Letters, згідно з якою ВАК допоможе в пошуках альтернативної реальності.

Для підтвердження існування альтернативних реальностей, Баку буде потрібно збільшити (деталізувати) мініатюрні чорні діри, стверджують вчені.

У 2012 році ВАК дозволив вченим одним оком поглянути на Бозон Хіггса, так звану частинку Бога, елементарну частинку, що наділяє масою речовинуу Всесвіті.

Стали відомі цілі перезапуску Великого адронного колайдера

Через рік після відкриття гігантська споруда, що перебуває під землею поблизу Женеви, на кордоні Швейцарії та Франції, була законсервована для проведення модернізації та збільшення її потужності в два рази. І ця додаткова потужність виразно буде потрібнавченим у тих експериментах, які вони збираються провести надалі.

Спершу вчені планують зайнятися пошуком темної матерії, що не випускає електромагнітного випромінювання і не взаємодіє з ним. Крім того, вчені збираються більше дізнатися про бозон Хіггса. Але і це ще далеко не все.

Фізики запропонували ідею плазменно-лазерного прискорювача

Як пояснюють вчені, чорні діри за своєю суттю є об’єктами, чия гравітаційна сила (тяжіння) настільки сильна, що ніщо не може її уникнути, навіть світло.

Чорні діри – це не просто порожній простір.

Це неймовірно щільні об’єкти, що містять неймовірний обсяг матерії у відносно компактній формі. Для порівняння можна представити десять 10 Сонць, якіпомістилисяу сфері розміром з велике місто.

Формуються чорні діри при загибелі зірки, яка залишає після себе щільне ядро. В умовах ВАКу планується створення неймовірно крихітних чорних дір – як частинки, оточені гравітацією.

Читайте також:  Великий адронний коллайдер розігнали до нових рекордів

Виявлено супутник Чумацького Шляху, що складається з темної матерії

Раніше передбачалося, що для створення подібних чорних дір в Баку буде потрібно проводити зіткнення частинок, чий енергетичний рівень буде набагато вищий(неймовірно більший), ніж може витримати установка.

Ахмед Фараго Алі, Світ Файзал і Мохаммед М. Кхаліл не згодні з цим твердженням і вважають, що якщо інші виміри дійсно існують і гравітація здатна перетікати в них з нашого виміру, як це припускають деякі сучасні теоретичні моделі, то мініатюрні чорні діри можна буде створити в умовах ВАКу.

Іншими словами, як кажуть вчені, визначення мініатюрних чорних дір доведе можливість витоку гравітації, що, в свою чергу, доведе існування інших вимірів.

“Ми припускаємо, що гравітація здатна перетікати в інші виміри, і якщо це дійсно так, то всередині ВАКу можна буде створити мініатюрні чорні діри”

Світ Файзал з Університету Ватерлоо
Таким чином, якщо існування інших вимірів шляхом визначення мікроскопічних дірок всередині ВАКу буде доведено, то це стане індикатором можливого існування і паралельних Всесвітів.

Виявлена ??гігантська чорна діра часів раннього Всесвіту
“Ми говоримо про реальні Всесвітив інших вимірах. Якщо гравітація має властивість перетікати з нашого Всесвіту в інші виміри, то така модель може бути перевірена на основі створення крихітних чорних дір всередині Бака”, – додає Файзал.

Як вже було сказано вище, ВАК є найбільшим у світі прискорювачем енергетичних частинок. Тут використовуються магніти, які прискорюють промені протонів до швидкості, близької до швидкості світла, і потім змушують їх стикатися один з одним. В результаті цього протони розщеплюються.

Названа причина, нищівнежиття у Всесвіті

При розщепленні, враховуючи енергію, що відбувається при цьому, утворюються нові частинки. Не просто частинки, яких до цього не було в установці, але й, можливо, частки, яких ніколи раніше ніхто не бачив у Всесвіті.

Читайте також:  У Люсі з'явився конкурент на звання предка людей

Шукайте деталі в групі Facebook