facebook

Ескадрони смерті- винищення Кримських татар чи все таки геноцид?(продовження)

Знищенням кращих представників кримськотатарського народу можуть займатися так звані “ескадрони смерті”, сформовані владою для “тихої” боротьби з опозицією

5a883ec0d34de239c7814ccdef3ac6ae_729x547

Нещодавно в Криму зник ще один татарин. Член координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов став приблизно двадцятим кримським татарином за час окупації, який зник в Криму без вісти при моторошних обставинах.

Ескадрони смерті: хто знищує в Криму татар - фото 1


Його машина залишилася відкритою біля під’їзду будинку де він мешкає. Зв’язку із ним нема. Вранці Ервін мав їхати в Судак, але на місці зустрічі не з’явився.

Про це повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” донька заступника голови меджлісу Ільмі Умерова Айше. Підтверджує її слова і інший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов – Ервін є його другом. За його словами, Ервін розповідав, що 17 травня за ним спостерігали невідомі на машині “Skoda Octavia” А6 номер 350, 36-й регіон. Спостереження вели біля будинку, потім їздили за його машиною.

“В наступні дні він спостереження не відмічав. Має це факт відношення до його викрадення, чи ні, на даний час стверджувати не можу”, – повідомив він.
Можливо, що цим спостереженням Ервіна залякували.

Кримськотатарські активісти в Криму наразі утримуються від коментарів. Біля судакського міського “суду” проходить імпровізований мітинг.

Ескадрони смерті: хто знищує в Криму кримських татар - фото 1

Куди ж міг зникнути член бахчисарайського Меджлісу і хто викрадає татар в окупованому Криму?

За думкою голови ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедлі, Ервіна могли викрасти силовики.

“Останній дзвінок від Ервіна додому був з питанням, де документи від машини, що говорить про те, що скоріш за усе його зупинили співробітники силових структур”, – написав Смедля. Це дзвінок був вночі, близько 23-ї, 24 травня. Ервін говорив із батьком. Більше його ніхто з родичів не чув і не бачив. Машину знайшли відкритою, із відкритим бардачком, ключі були в авто.

Ескадрони смерті: хто знищує в Криму кримських татар - фото 2

Якщо пам’ятаєте, першим кримським татарином, який зник в окупованому Криму був Решат Аметов. Третього березня 2014 року він вийшов на одиночний пікет біля будівлі Ради Міністрів Криму. Там його затримала” самооборона” Гобліна, запхала в машину та відвезла в невідомому напрямку. Через 12 днів понівечений труп Аметова із слідами тортур знайшли біля с. Землянічноє Білогірського району.

Читайте також:  Черкеська діаспора: те, що діється на Донбасі - це продовження ГЕНОЦИДУ УКРАЇНЦІВ!

d7fe0f893d589817875a0b92cc91e0f7

Згодом, на протязі двох років на території Криму зникли ще близько 19 кримських татар. Вони виходили з дому з якихось буденних справ і більше не поверталися. Інколи знаходили потім їхні трупи, але більшість шукають досі.

Характер їхнього зникнення дуже схожий на роботу ескадонів смерті, що працювали в Аргентині, Сальвадорі, Гватемалі в минулому сторіччі. Ios escuadrones de la muerte – ескадрони смерті – недержавні підрозділи, які створювалися владою для знищення представників опозиції.

Цілями ескадронів смерті були персони, які становили небезпеку для режиму: політичні, релігійні та профспілкові лідери і активісти, журналісти, злочинці, бездомні та безпритульні, а методами – викрадення, погрози, тортури, вбивства. Ця діяльність проводилася в законспірованому режимі, зв’язок з державними органами заперечувався як владою, так і їх учасниками.

В ролі ескадронів смерті зазвичай виступали різні воєнізовані організації, спецпідрозділи армії і поліції або прості найманці.

Метою ескадронів смерті було залякування населення для створення в країні атмосфери страху – з тим щоб домогтися знищення громадських, політичних, профспілкових та правозахисних організацій і перешкодити вільному вираженню соціального невдоволення.

Не хочеться згущувати фарби, але кримська ситуація наводить на думки, що Гоблін заснував свої “Ios escuadrones de la muerte “. Всі зниклі були членами Курултаю, чи Меджлісу чи Всесвітнього конгресу кримських татар (всі три організації в опозиції до окупаційної кримської влади), чи родичами членів вищевказаних організацій, чи носили мусульманське вбрання, мали бороду, покривали волосся. Загалом – не були схожі на тих, хто лояльно сприймає “кримсько-російську владу”.

Викрадачів так і не знаходили, при цьому часто свідки казали, що вони були схожі на спецпризначенців, правоохоронців чи “самооборонівців”.

Саме з самооборонівців Гоблін і міг сколотити такі собі загони смерті, які б займалися залякуванням незгодних. А обставини, за яких зник Ервін Ібрагімов дуже схожі на залякування.

Читайте також:  Совкові пси КДБ і ФСБ. Кривавий слід через десятиліття (ДОКУМЕНТ)

“Цим займаються фсб-шники чи аскьонівські самооборонівці, – ділиться припущеннями про те, хто викрадає кримських опозиціонерів кримськотатарський активіст Ерфан Кудусов. – Крім цього, в Крим приїжджають на лікування та відпочинок бандити з досвідом ведіння війни та диверсійних операцій з окупованих територій Донбасу”.

Насправді, технологія залякування обшуками, таємничими викраденнями та зникненнями за два роки окупації дала щедрі плоди – активні кримські татари, які раніше коментували вчинки окупаційної влади хоча б в соцмережах, за цей час чи поїхали з Криму, чи мусили замовчати. Опозиціонерів, до яких “влада” може причепитися за якісь ніби антиросійські висловлювання, от як до Ільмі Умєрова, заарештовують та тягають по судам.

A07E1D19-1028-45D3-9A03-BEE9B9E71C26_cx0_cy1_cw0_mw1024_s_n_r1

З тими, до кого причепитися ніби законних умов нема, займаються гоблінівські “опричники”. Казачки, самооборонівці, орки, ескадрони смерті – як хочете їх, так і називайте. Їм все одно, вони, врешті, вище закону, під крилом окупаційної влади. Звісно, масштаби їхніх безчинств менше у порівнянні з аргентинською Ios escuadrones de la muerte. Але й часи вже не ті, проводити масові знищення влада країни, яка намагається принаймні виглядати цивілізованим “борцем за справедливість” навряд чи насмілиться. А знищувати по одному, залякуючи інших так, щоб навіть у мечеть ходити боялися – це цілком по російськи.

 

за матеріалами http://dt.ua/

http://tsn.ua/

www.facebook.com

depo.ua

Шукайте деталі в групі Facebook