facebook

Сьогодні в Івано-Франківську стартує Porto Franko Гогольfest: Програма 8 червня

З 8-12 червня в Івано-Франківську відбудеться міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва PORTO Franko Гогольfest, який поєднає столицю української постмодерної літератури з унікальним архітектурним обличчям із фестивалем «ГОГОЛЬFESTом».

12920429_888478704607540_3777626909185750347_n

Фестиваль «Porto Franko Гогольfest» відвідають митці з України, Австрії, Болгарії, Данії, Франції, Німеччини та Китаю. Він об’єднає майже два десятка напрямів мистецтва: програма візуального мистецтва, театральна, музична (класична академічна музика і альтернативна), екологія і туризм, кіно і література, програма перформансів, балет, хореографія, а також синтетичні жанри.

Історичні місця Івано-Франківська стануть численними локаціями для проведення масштабного фестивалю з великою кількістю акцій. За словами організаторів, відкриття фестивалю відбудеться новим шоу від музичного гурту «Dakh Daughters» та виступом франківських гуртів. Виступатиме театр ДАХ з виставою «Собача будка, франківська Перкалаба. До участі у фестивалі запрошено диригента веймарської опери Кирила Карабиця, солістку віденської опери Лєну Бєлкіну, французького художника П’єра Ротто та харківського художника Романа Мініна, щоб розписати декілька стін в Івано-Франківську.

Концепція кінопрограми PORTO Franko Гогольfest – це налагодження діалогу – як всередині України, так і в стосунках України і світу. Географічно (за адресою кіновиробництва або темою фільму) кінопрограма представляє Івано-Франківськ, Київ, Крим, Маріуполь, Чернівці, Львів, Ужгород. Зокрема, вона представить «Кримські історії» Нарімана Алієва – ігрові короткі метри зняті на батьківщині режисера, в Криму, актори – його родичі і близькі друзі, кримські татари. Одна з трьох новел представляла Україну у конкурсній програмі 66-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, «Молодію» – фестиваль соціальної відеореклами, програму KISFF – переможці Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів та багато інших цікавих показів.

На фестивалі буде представлена нова опера-реквієм “ЙОВ” режисера Влада Троїцького та композиторів Романа Григоріва, Іллі Разумейка; українсько-іспанський проект «ADUR»; танцювальний спектакль «Синдром втраченої зиготи» (автор ідеї та режисер – Христина Шишкарева) та багато інших нових колабораційних проектів.

Читайте також:  Чи витримав Івано-Франківськ випробування фестивалем сучасного мистецтва?

Програма 8 червня


dc096324cc27d51691e237e19069eec6

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook