facebook

Українцям порадили, як можна законно відмовитися від сплати великих тарифів

Високі тарифи за комунальні послуги вже відчутно вдарили по кишенях українців. Так, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже в два рази. Діятимуть вони вже з 1 липня 2016 року.

Reestr_borjnukiv

Адвокат Тетяна Монтян радить українцям, як законно не платити за високими тарифами.

Перша її порада – йти в суд, оскільки НКРЕКП незаконна, отже, всі рішення, які вона приймає, також незаконні.

«Пленум Верховного Суду України відправив справу по законності формування та компетенції НКРЕКП до Конституційного Суду… І тепер дуже багато людей не платять монополістам за тарифами, які якраз і встановлює національний регулятор. Вони приносять до суду постанову пленуму Верховного Суду і кажуть: просимо призупинити розгляд справи, тому що поки незрозуміло, чи легітимний НКРЕ, що за тарифи він встановлює, ми платити не будемо, поживемо – побачимо», – сказала Тетяна Монтян на прес-конференції в РІА «Новини України».

Монтян наголосила, що, оскільки Конституційний Суд дуже завантажений справами, питання про легітимність національного регулятора розглядати там будуть нескоро, – передає «Ріа-Новини».

Читайте також:  У Калуші вперше оштрафували матір школяра, який вчинив булінг

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.