facebook

Прикарпатців закликають не вірити у чутки про втечу 128 бригади з-під обстрілів

У неділю всю Україну сколихнула новина про втрати, які понесли добровольці на шахті Бутовка.
13417588_811871208944111_9107549293624642939_n


Під прицільним вогнем бойовиків загинули четверо добровольців, а ще більше двох десятків бійців отримали тяжкі поранення. Серед поранених є воїни з Прикарпаття.

Проте в мережі почала з’являтися інформація, що бійці 128 бригади під час обстрілів покидали позиції і тікали. Голова правління ГО „ Допомога Захисникам Вітчизни „ Хоробрі серця” Василь Андріїв на своїй сторінці уФейсбук спростував такі чутки і закликав не судити хлопців, адже ніхто не був на їхньому місці.

Ряд “добрих людей” почали писати та говорити, що бійці 128 бригади під час артилерійського обстрілу почали тікати, лишаючи бойові позиції.. це в той час коли насправді бійці під прильоти 120-х мін та розриви снарядів 152-го калібру витягували з під завалів напівживих побратимів.. в той час коли бійці на власні очі бачили, як від чергового прильоту розриває його товариша, з яким він ще зранку ділився спогадами про життя.. сім’ю , рідних йому людей.. в той час коли командири вже хриплим голосом кричали про допомогу та просили штаб про підтримку, удар у відповідь нашої арти.. не дочекались.. відповіді не було.. артилерія мовчала.. так, можливо двоє, троє бійців психологічно не витримали і відійшли.. ми не були у цьому пеклі.. не нам їх судити.. Я не знаю, які цілі та мету переслідують дані особи розповсюджуючи цю провокативну брехню, але це не від добра.. У мене немає для вас культурних слів.. Бог вам суддя” ,-написав Андріїв.

Читайте також:  Відповідь буде потужною: що для Росії означає обстріл України – оркам пора готуватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.