facebook

Тисячі людей в онлайні слідкують за життям лелек на Івано-Франківщині

В селі Тязів на Івано-Франківщині встановили камеру спостереження і в режимі онлайн слідкують за життям пари лелек з пташенятами.


“Пара лелек роками гніздиться на одному і тому ж місці, тому ми встановили камеру над старим гніздом у с. Тязів, що на Івано-Франківщині. Гніздо зроблене з гілок дерев на лінії ЛЕП. Важить воно до 500 кг і досягає 2 метрів у діаметрі. З роками гніздо надбудовується і збільшується”, – йдеться в описі до відео.

Транляція почалась 16 березня 2016 року на YouTube-каналі франківського інтернет-провайдера. За три місяці онлайну глядачі стали свідками повернення птахів з теплих країв, зведення гнізда і появи пташенят.

“Третього квітня прилетів самець. Ми назвали його Піньо. Першим ділом бузьок почав приводити до ладу гніздо після зими, розширювати та укріпляти його новими гілками, вистилав мохом та соломою. На наступний день прилетіла його подруга – Кася. Влаштувавшись у гнізді, самиця почала відкладати яйця. Перше яйце з’явилося вже 7 квітня, і на 17 квітня їх стало у гнізді 4. Зазвичай самка може відкласти аж до 6 яєць. Яйце чисто біле, близько 300 грамів вагою.

Кася і Піньо по черзі висиджують яйця, змінюючи одне одного. Трохи більше ніж за місяць вилупилось троє пташенят (одне яйце не вилупилось), і найкволіше пташення випало з гнізда. На 31 травня залишилось двоє. Маленьких пташенят ми назвали Енікей та Тіна”, – зазначають автори відео.

Читайте також:  На Івано-Франківщині ув'язнили чоловіка, який вбив молодого ветерана АТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.