facebook

У Росії заарештували українського екс-нардепа в бігах Шепелєва – журналіст

У ході судового засідання Шепелєв симулював втрату свідомості та інші захворювання.
У Росії українського екс-нардепа в бігах Олександра Шепелєва арештували на екстрадиційні 40 днів.

Про це повідомив журналіст Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

1598738



За його словами, таке рішення суд прийняв у суботу, 21 березня.

“Він разом з дружиною сидів під арештом в Угорщині, після екстрадиції сидів в Україні, звідки втік, зараз сидить у Росії. Народний депутат у ВР 5-го і 6-го скликань Олександр Шепелєв вчора рішенням суду був поміщений під 40-денний екстрадиційний арешт”, – написав Шевченко.

Як розповів журналіст, під час судового засідання Шепелєв симулював втрату свідомості та інші захворювання.

“До нього викликали швидку медичну допомогу. Кричав, що він хворий на розсіяний склероз, гіпертонію і ще купу всяких важких хвороб. Суддя логічно його запитала: а навіщо ви тоді втекли з київської лікарні швидкої допомоги 6 липня 2014 року?” – розповів подробиці судового засідання Шевченко.

У відповідь на це екс-нардеп заявив, що його викрав і вивіз конвоїр.

Як повідомлялося, 19 березня російські силовики затримали депутата Верховної Ради України V-VI скликань Олександра Шепелева в підмосковному селищі Горки.

Нагадаємо, колишній депутат Верховної Ради V і VI скликань Олександр Шепелєв розшукується за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст.115 ч.2 п.6 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливою метою).

5 липня 2014 року він втік з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Разом із затриманим зник також один охоронець. Після цього Міністерство внутрішніх справ України оголосило його в розшук.

Також у злочинах звинувачується дружина Шепелєва – Галина.

Шепелєва звинувачують у причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 млн грн у березні-травні 2009 року.

Читайте також:  SARS-CoV-2 в Італії: заражений кожен шостий з протестованих

Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку Союз Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів у Родовід Банку.

Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року в Донецьку.

Шукайте деталі в групі Facebook