facebook

Огляд СМ: сербський диверсант-“обнімашка” втік із «ДНР»… Тепер “працює” язиком (+ФОТО)!

Непереможний “супєрґєрой” Деян Берич, якого раSSєйська пропаганда старанно ліпила із сербського диверсанта, розкритикував порядки в «ДНР» і заявив, що йому соромно за нинішнє керівництво бойовиків. Він визнав, що останнім часом сепаратисти несуть великі втрати, а майстерність українських снайперів істотно зросла.

На питання, з чим пов’язане рішення покинути Донбас, Берич спочатку відповів, що їде за станом здоров’я, у зв’язку з пораненнями, які отримав. Але пізніше додав, що йому не подобаються дії керівництва республіки, яке не оцінило його бойових “заслуг”: “Хотів би запитати у “міністра” оборони «ДНР», чому він не підписав жоден мій наказ про нагородження? Жоден. Якщо до мене таке ставлення, значить, я тут не потрібен?

Я ніколи нічого не просив у «ДНР». Ви знаєте, що я не можу поїхати до Сербії – мене відразу заарештують. Одна людина обіцяла мені допомогти отримати абхазьке громадянство. Для цього мені потрібна була характеристика та накази на нагороди. Міністр “оборони” «ДНР» – «Царь» відмовився їх підписати. Це його право. Мене образило те, що він запитав мене: «А чи знаєш ти, що треба зробити, щоб одержати “Крєст”?». І дав мені папір, де написано, за що дають таку нагороду. Виходить, я не гідний цієї нагороди. А його секретарка з приймальні або уповноважена Дар’я Морозова, які ніколи не бачили передової, носять їх. “Крєст” дають за бойові заслуги. Вони воювали? Це дуже соромно. Або їм всім не соромно?»- обурюється Берич.

«Велика помилка Захарченко, що він дозволив тим, які втекли в 14-му році в Україну, повернутися в Донецьк і отримати посади в уряді, вони підривають “рєспубліку” зсередини. Можливо, Захарченко не в курсі, що відбувається за його спиною. Тим часом, несправедливість розчаровує народ. Громадянам зараз як і раніше важко, їм потрібний об’єднуючий мотив, якого немає», – розповів він.

Читайте також:  А може зрадників варто ліквідовувати відразу, при “спробі втечі”? (ФОТО+ВІДЕО)

Терорист-снайпер також заявив, що бойовики, які штурмували в 2014 році Маринівка і Саур-Могилу понесли великі втрати, однак при цьому не отримали нагород від лідерів бойовиків. Зате такі нагороди отримали випадкові люди, близькі до керівництва сепаратистів.

«Ще приклад. Коли ми штурмували Маринівку, нас було 680 осіб. Зараз в живих залишилося чоловік 70 – 80. І коли я зустрічаю своїх бойових товаришів, які були на Саур-Могилі, чесно і мужньо билися там, але яких не нагородили медаллю «За Саур-Могилу», я розумію, що їм не вистачило нагород. А нагород було – 3000. Усім дісталися медалі, але тільки не тим, хто дійсно стояв на Саур-Могилі і штурмував Маринівку. І це неправильно. Гірко і сумно, що нагороди собі повісили всі, хто цього хотів. А ті, хто дійсно воював і заслужив, удостоїлися нічого. Навіть доброго слова, розуміння і людського ставлення», – зізнався серб.

Берич підкреслив, що більше не збирається воювати за «ДНР» і не повернеться в Донбас навіть в якості військового інструктора. За словами Берич, майстерність українських військових останнім часом істотно зросла.

Ніяких великомасштабних військових дій не буде – надто багато крові. А ось поступове заняття «сірих» зон – це відбувається повсюдно. Тільки один блокпост ми просунули трохи вперед. І такий стан «ні мир, ні війна» може тривати нескінченно. А широкомасштабних військових дій ніхто не допустить, – стверджує Берич.

Диверсант із Сербії також висловився проти введення на Донбас збройної місії ОБСЄ, визнавши, що це буде кінцем для «республіки». “Це помилка. Велика помилка. Це буде кінець Донбасу. Якщо сюди під будь-яким приводом заведуть поліцейську місію – це кінець Донбасу», – заявив він.

Читайте також:  "Укроборонпром" відремонтував нову партію танків для АТО



Сербський найманець Деян Берич брав участь в анексії Криму раSSєєй навесні 2014 року. Після початку бойових дій на Донбасі, Берич разом з групою “атпускніков” перетнув кордон і став воювати проти українців у складі незаконних збройних формувань «ДНР».

Natali © спеціально для “Український простір Прикарпаття

Джерела:

– http://riata.ru/politika/item/20620-nam-pishut-iz-donbassa-deki-spasibo-do-svidaniya.htm

– https://new.vk.com/id307623123

– https://www.facebook.com/milojko.ludi.9843

– https://ok.ru/profile/555147360101

Шукайте деталі в групі Facebook