facebook

Кораблі НАТО залишили Чорне море

У Чорному морі з початку березня перебувало п’ять кораблів НАТО.

1598747



Група кораблів НАТО вийшла з акваторії Чорного моря після завершень навчань, повідомляє Інтерфакс з посиланням на турецькі ЗМІ.

У п’ятницю кораблі Другої постійної військово-морської групи НАТО завершили спільні з кораблями ВМФ Румунії навчання на Чорному морі. Вони повинні повернутися в Середземне море для відновлення патрулювання.

3-4 березня п’ять бойових кораблів і суден країн НАТО, в тому числі ракетний крейсер Vicksburg, канадський фрегат Fredericton, турецький фрегат Turgutreis, італійський Aliseo і німецький танкер Spessart, увійшли в Чорне море.

Російські літаки і навчання НАТО в Чорному морі – репортаж

Вони провели частину навчань у західній частині акваторії Чорного моря, а також відвідали болгарський порт Варна. Після триденного візиту в румунський порт Констанца кораблі НАТО в понеділок продовжили навчання біля узбережжя цієї країни.

У них також узяли участь румунські фрегат Marasesti, два корвети, два ракетні катери і три винищувачі Міг-21.

За словами представників НАТО, під час серії навчань відпрацьовувалися дії щодо забезпечення ППО корабельного угруповання, боротьби з підводними човнами, відбиття атак малих ракетних катерів, а також маневрування кораблів. Були також проведені навчальні стрільби.

Командувач SNMG2 контр-адмірал Бред Вільямсон повідомив, що на минулому тижні в безпосередній близькості від кораблів Альянсу спостерігали бойові кораблі російського ВМФ, а також фіксували прольоти літаків. За деякими даними, це були Су-27 і Су-30.

Крім того, представник генштабу ВМФ Румунії Корнеліу Павел повідомив, що в понеділок був зафіксований обліт району навчань російським розвідувальним літаком Іл-20 на висоті трьох тисяч метрів.

Після анексії Криму та початку кризи на сході України в Чорному морі практично постійно перебувають кораблі ВМС США та інших країн НАТО. Відповідно до конвенції Монтре, військові кораблі нечорноморських держав не можуть перебувати там довше 21 дня. При цьому загальний тоннаж військових судів нечорноморських держав не повинен перевищувати 30 тисяч тонн.

Читайте також:  Без втручання НАТО війну в Україні не зупинити – американські експерти

Шукайте деталі в групі Facebook