facebook

Тurkish Airlines знайшли спосіб, як відновити польоти в Івано-Франківськ

Turkish Airlines готова задіяти на лінії Стамбул-Івано-Франківськ регіональні літаки Embraer 195, які не підпадають під обмеження українського аеропорту.
embraer195_l


Використання даного типу повітряного судна на даній лінії 17 червня погоджено Державіаслужбою, повідомила виданню прес-секретар відомства Ірина Кустовська, повідомили avianews.com в представництві авіаперевізника.

У Turkish Airlines відзначають, що зараз чекають відповіді аеропорту Івано-Франківська про можливість відновлення польотів на Embraer 195.

Даний тип повітряних суден використовується на внутрішніх рейсах Turkish Airlines спільно з дочірньою компанією AnadoluJet, проте в якості винятку компанія готова тимчасово поставити цей літак на міжнародний рейс до Івано-Франківська в зв’язку з технічними обмеженнями аеропорту.

Нагадаємо, Turkish Airlines виконала перший рейс між Стамбулом і Івано-Франківськом 30 березня, проте вже в кінці квітня змушена була припинити польоти за цим маршрутом.

Як стало відомо avianews.com раніше, аеропорт Івано-Франківська за допомогою листа повідомив авіакомпанії про те, що комісія під час вивчення поверхонь аеродрому виявила тріщини і лущення бетонних покриттів.

На підставі акту комісії аеродром може обслуговувати не більше 10 операцій на добу, при цьому загальна вага кожного повітряного судна не повинна перевищувати 50 тонн до завершення ремонту.

Такі обмеження унеможливили комерційне використання авіалайнерів типу Airbus A319, які літали на рейсах Turkish Airlines між Івано-Франківськом та Стамбулом, пояснило виданню інформоване джерело.

Максимальна злітна вага модифікації Embraer 195LR, яка літає на рейсах Turkish Airlines, становить 50,7 тонн, таким чином, при незначному зменшенні максимального завантаження авіалайнер не підпадає під обмеження аеропорту Івано-Франківська.

 

Читайте також:  Гроші не пахнуть. Хто наживається на смітті на Прикарпатті? – розслідування (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.