facebook

Які обіцянки виконав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків за півроку на посаді

Слово і Діло оприлюднило рейтинг відповідальності міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, що вимірюється кількістю обіцянок та їх виконанням.
martsinkiv-ruslan-prisyaga-mer-8997__large


Загалом, за даними сайту Руслан Марцінків дав 48 обіцянок. Щоправда, з цієї кількості дві політик дав ще коли був нардепом 7-го скликання. Одна з них про звільнення Захарченка, уже виконана, а інша – щодо притягнення до відповідальності винних за побиття людей біля Святошинського суду – ні.

Щодо «мерських» обіцянок Марцінківа, то виконаними на сьогодні є 5 його зобов’язань. Серед них – запровадження мораторію на будівництво в центральній частині міста, проведення декомунізації Івано-Франківська, відкриття садочка в мікрорайоні Пасічна, звільнення Мирослава Петрика та запровадження відкритого бюджету міста.

Не вдалося Руслану Марцінківу виконати 3 обіцянки, які він дав на посаді мера Івано-Франківська. Зокрема йдеться про оприлюднення декларації депутатів на сайті міськради. Проте, у провалі цієї обіцянки винен не тільки міський голова, але й не дуже відповідальний депутатський корпус, адже вчасно декларації опублікували тільки третина депутатів. Також мер давав слово призначати фахівців на засадах відкритого конкурсу та до кінця січня 2016 року завершити кадрові призначення у міськвиконкомі.

Зараз міський голова працює на втіленням у життя ще 38 даних франківцям обіцянок. Серед них: ремонт Княгинина і вулиці Шевченка, збільшення площі зелених зон на території міста, будівництво нових дитсадків, облаштування сортувальної лінії на полігоні ТПВ, будівництво другого моста на Пасічну, впровадження енергозберігаючих технологій та інші.

Варто зауважити, що декілька зобов’язань перебувають на завершальному етапі. Наприклад, скасування плати за проїзд для школярів і зменшення вартості на 50% для студентів.

Читайте також:  Вулицями Івано-Франківська їздить електромобіль марки "Тесла"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.