facebook

Покурив – забув. Вчені розповіли про ризики марихуани для підлітків

Підлітки, що курять марихуану щодня протягом трьох років, страждають погіршенням довготривалої пам’яті.

1593872



Підлітки, які зловживають марихуаною, в зрілому віці можуть мати проблеми з довготривалою пам’яттю, йдеться на сайті видання Chicago Sun-Times з посиланням на дослідження американських вчених з Північно-Західного університету в Іллінойсі.
Підлітки, що курять марихуану щодня протягом трьох років, страждають погіршенням довготривалої пам’яті (вже після досягнення двадцятиліття, не використовуючи її два роки) приблизно на 18 відсотків частіше порівняно з тими, хто не ніколи її не курив.
Вчені з’ясували, чому марихуана підвищує апетит
Пояснюють вчені це впливом психоактивної речовини на гіпокамп, частину мозку, що відповідає за короткочасну і довготривалу пам’ять і перехід однієї в іншу. З довготривалою пам’яттю пов’язані автобіографічні спогади.

Дослідники стверджують, що вони спостерігали фізичні зміни в гіпокампі курців.

Вибірка складалася з 97 осіб, що почали курити марихуану в 16-17 років. Вони включали в себе кілька груп: практично здорових, але із залежністю від куріння, а також спостережуваних з шизофренією, викликаною курінням і спостережуваних з шизофренією, яка не не була викликана курінням.
При цьому, всі випробовувані крім канабісу не вживали психоактивних речовин.
Через зловживання марихуаною, страждаючі на шизофренію на 26 відсотків гірше пройшли тест вчених в порівнянні з тими, у кого була шизофренія, що не була викликана вживанням канабісу.
Під час тесту випробувані повинні були переказати кілька історій, прослуханих раніше, що передбачало оцінку здатності курців до кодування, зберігання і відтворення отриманої раніше інформації.

У США марихуана є найпопулярнішим наркотиком. Його вживання особливо високе і продовжує зростати серед підлітків.
Американські євреї схвалили продаж кошерної марихуани

Тільки чотири штати легалізували канабіс для рекреаційного використання, а в 23-х (і місті Вашингтон) дозволено його використання для медичних цілей.
Вчені відзначають, що раніше вони спостерігали порушення в короткочасній пам’яті, викликані вживанням марихуани. Як і в новому дослідженні, в старому їм також вдалося спостерігати незвичайні мозкові структури у випробовуваннях.
Проте їх природа, за словами медиків, може бути не наслідком куріння, а її причиною. Фахівці надалі збираються продовжити дослідження зв’язку куріння марихуани і змін у головному мозку.
Тема марихуани в науковому середовищі піднімається все частіше, що пов’язано з її все більшої легалізацією

Читайте також:  Як уникнути смерті від коронавірусу: вчені знайшли дієвий спосіб

Так, раніше вчені вперше дослідили довгостроковий вплив марихуани на мозок.

Шукайте деталі в групі Facebook