facebook

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 1,4 мільйона гривень туристичного збору

Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області у січні – травні 2016 року прикарпатські платники сплатили до місцевих бюджетів 1377,4 тис. грн. туристичного збору, що на 458,9 тис. грн. або на 50 відсотків більше ніж торік.


завантаження

Лідером у туристичній галузі традиційно залишається м. Яремче, де знаходиться значна кількість туристичних об’єктів. Яремчанські платники наповнили місцевий бюджет на 1212,4 тис. грн. туристичного збору, що становить 82 відс. загальної суми надходжень даного платежу. На другому місці – м.Івано-Франківськ – 91,9 тис. грн., або 6 відс., на третьому – Косівський район – 18,4 тис. грн., або 1,3 відс, пише Фіртка із посиланням на прес-службу ДПІ.

Загалом, на початок червня цього року в обліку в усіх територіальних органах ДФС перебувало 709 суб’єктів господарювання – податкових агентів туристичного збору.

Податківці нагадують, чинним законодавством чітко визначено граничний розмір туристичного збору й окреслено коло його платників. Зокрема, платниками цього збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які отримують послуги з тимчасового проживання в готелях, кемпінгах, мотелях тощо. Збір сплачується туристами за ставками, встановленими місцевими радами області, в межах від 0,5 до 1 відсотка вартості проживання.

Читайте також:  Марцінків хоче, щоб всі безробітні йшли до війська

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.